Лікарі розповіли, кому не варто їсти хурму

Помаранчевий терпкий фрукт – хурма, зараз продається у всіх продуктових магазинах, лавках та кіосках. За ціною хурма доволі доступна. Крім того, вона дуже корисна, пише Жіночий Світ.

Дієтолог і фітотерапевт Анжеліка Дюваль розповіла, що хурма містить велику кількість мікроелементів і вітамінів, особливо А, С і В, що підтримують імунітет, нервову систему, допомагають організму захищатися від різних інфекцій.

Хурма багата йодом і залізом. Тому вона рекомендована людям, що страждають на анемію. У складі хурми низький вміст кислот, її цілком можна споживати при виразковій хворобі. У неї хороші антибактеріальні властивості. Хурму можна їсти при захворюваннях і розладах шлунково-кишкового тракту. Вона рекомендована при проблемах з серцево-судинною системою.

Однак фахівець застерегла від вживання хурми людьми з каменеутворенням в нирках. Не варто її вживати і тим, у кого є проблеми з підшлунковою залозою. За словами нутриціолога Наталії Прохорової, діабетикам хурму треба вживати обмежено – не більше одного плоду в добу. У великих кількостях хурма може викликати сильний викид інсуліну. Здоровим людям теж не бажано дуже старатися, в день бажано з’їдати не більше трьох плодів.

Вчені заявили про те, що при серцево-судинних патологіях незамінна хурма. У ній містяться речовини (наприклад, вітаміни Р і С), які оздоровлюють стан судинних тканин, зміцнюють судини і сприяють стабілізації артеріального тиску, а також забезпечують профілактику атеросклерозу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів