5 дивовижних плюсів кардамону для здоров’я

Кардамон є однією з найпопулярніших приправ азіатської кухні і зовсім не випадково. Виявляється, у цієї рослини є ціла маса корисних для здоров’я властивостей, пише Жіночий Світ.

Боротьба з мікробами. Олія кардамону захищає від бактерій і грибків. А все тому, що вона пошкоджує мембрани клітин бактерій. Експерти вважають, що ця олія може бути потужним компонентом антимікробних ліків.

Здоров’я порожнини рота. Один з кращих натуральних освіжувачів порожнини рота, здатних боротися з бактеріями, що викликають неприємний запах, хвороби ясен і карієс. А все тому, що кардамон має протизапальну і антибактеріальну дію. Рекомендується пожувати насіння кардамону 5 хвилин для того, щоб отримати результат.

Корисний для серця. Присутні в цій спеції антиоксиданти поліпшують функціонал серця і захищають від інфарктів. Кардамон знижує показники «поганого» холестерину, що представляє ризик для серця.

Допомагає при метаболічному синдромі. Дослідження показують, що ця спеція бореться з деякими проявами метаболічного синдрому на кшталт ожиріння, діабету другого типу, гіпертонії і хвороб серця. У жінок з ожирінням і людей з підвищеним рівнем холестерину показники поліпшувалися після 8 тижнів постійного вживання кардамону.

Здоров’я печінки. У кардамону є детоксикаційні властивості, його вживання позбавляє печінку від токсинів і інших недосконалостей. Після кардамону даний орган функціонує краще. Він також захищає печінку від певного різновиду пошкоджень.

Джерело

Поділись


Новини партнерів