
Гарбуз – один з найкорисніших сезонних продуктів, справжній король осіннього столу, пише Жіночий Світ. Фахівці перерахували п’ять найкорисніших властивостей гарбуза.
Підсилює сексуальне бажання
Позитивно на сексуальні бажання впливає не сам гарбуз, а його запах. Як стверджують експерти, гарбузові ароматичні свічки, лосьйони для тіла, ароматичні олії для ванни і навіть запах страви з гарбуза – це сильні афродізіаки. Крім того, гарбузове насіння надзвичайно корисне для профілактики хвороб передміхурової залози.
Зберігає красу
М’якоть гарбуза багата каротином і вітаміном C, а її насіння – вітаміном E. Все це допомагає зберегти нашу красу. Так, за профілактику вугрової висипки і проблем зі шкірою обличчя відповідає вітамін A, що отримується з каротину. Крім того, ця речовина сприяє виробленню колагену. Цей білок відповідає за блискуче волосся, тонус м’язів і еластичність шкіри.
Проганяє паразитів
Не секрет, що гарбузове насіння – це відомий антигельмінтний засіб. Правда, використовувати його варто лише при непереносимості інших медичних препаратів, оскільки насіння не дає 100% -ї гарантії позбавлення від паразитів.
Запобігає ожирінню і діабету
Низька калорійність і високий вміст клітковини – все, що потрібно тим, хто хоче уникнути ожиріння і діабету. Правда, в цьому випадку потрібно вибирати не цукрові сорти. Крім того, білок, що знаходиться в гарбузовому насінні, нормалізує рівень цукру крові.
Піднімає настрій
У м’якоті гарбуза, як і в його насінні, в чималій кількості міститься вітаміни групи B, що відповідають в тому числі і за вироблення серотоніну – так званого «гормону щастя». Це відмінний і доступний антидепресант, стверджують експерти.