
Незважаючи на те, що деякі фактори ризику серцево-судинних захворювань не підлягають корекції (наприклад, спадковість), ви можете зробити ваше харчування здоровим, тим самим зменшити ймовірність серцевих патологій, пише Жіночий Світ. Дієтолог Джо Левін досліджував вплив різних продуктів на здоров’я серця і розповів про кращі і гірші з них.
Жири
Тримайте насичені жири в межах рекомендованого лікарем дозування. Корисні для серця жири включають мононенасичені і поліненасичені жири, що містяться в оливковій олії, авокадо, горіхах і насінні (і їх маслах) та жирній рибі. Скоротіть вживанні випічки, чіпсів, печива.
Риба
Намагайтеся їсти дві порції риби в тиждень, принаймні, одна з яких повинна бути жирною. Жирна риба – найбагатше джерело поліненасичених жирів омега-3, які можуть допомогти знизити рівень тригліцеридів в крові. Вибирайте рибу, таку як оселедець, скумбрія, сардини, лосось і форель.
Клітковина
Клітковина також може допомогти зменшити кількість холестерину. Спробуйте включити в раціон вівсянку, бобові, сочевицю, горіхи, фрукти і овочі. Всі вони містять волокна, які допомагають знизити рівень холестерину.
Найгірші продукти для «сердечників»
Сіль
Намагайтеся зменшити кількість солі – регулярне вживання занадто великої кількості солоної їжі пов’язане з підвищеним кров’яним тиском. Не додавайте сіль до їжі за столом, а намагайтеся використовувати трави, часник, спеції або лимонний сік, щоб додати аромат.
Напівфабрикати
Часто напівфабрикати містять багато насичених жирів, солі і цукру. Готуйте з нуля якомога частіше, використовуючи цільні, свіжі і, якщо можливо, сезонні інгредієнти.
Алкоголь
Уникайте надмірного вживання алкоголю, а якщо це сталося, уникайте повторного вживання протягом наступних 48 годин.