Вітамін С для імунної системи: чому вчені радять їсти капусту

Осінні холоди піддають імунну систему випробуванню на міцність, і для опору інфекціям організму необхідно багато антитіл, пише Жіночий Світ. Німецькі вчені радять частіше їсти капусту, яка є простим і доступним джерелом великої кількості вітаміну С.

За словами фахівців, деякі осінні овочі можуть перевершувати цитрусові за вмістом вітаміну С. Вітамін С (аскорбінова кислота) є одним з найбільш важливих вітамінів для підтримки клітинного метаболізму людини і імунної системи, нагадують вони. Вітамін С має антиоксидантну дію – він зменшує окисне пошкодження клітин в організмі. Крім цього, відіграє центральну роль в утворенні колагену, карнітину і гормонів в нашому тілі, допомагає йому засвоювати залізо і пригнічує процеси канцерогенного утворення нітрозамінів.

Одним з найкращих джерел такого важливого для імунної системи вітаміну в осінній і зимовий період вчені вважають капусту.

Білокачанна капуста. Звичайна білокачанна капуста – один з найкорисніших продуктів осені. 150 грамів капусти містять 90% денної норми вітаміну С, також овоч є найбагатшим джерелом вітаміну К, який необхідний для нормального кровотворення. Капуста багата селеном, магнієм і калієм, останній особливо важливий для здоров’я і зміцнення серця. Біофлавоноїди, хлорофіл, індол і фенол, які містяться в капусті, борються з вільними радикалами, тим самим запобігаючи розвитку ракових клітин і сповільнюючи процес старіння.

Білокачанна капуста містить 105 мг вітаміну С на 100 грамів.

Брюссельська капуста. За словами експертів, брюссельська капуста своєю кількістю вітаміну С не відстає від більшості цитрусових або навіть значно їх перевершує. Цей вид капусти дуже багатий поживними речовинами і вітамінами – завдяки високому вмісту життєво важливих речовин овоч допомагає скоротити застуду і грипоподібні інфекції.

Крім цього брюссельська капуста містить вторинні фітохімічні речовини, які можуть допомогти при артриті та астмі, є хорошим джерелом рослинного білка і захищає організм від впливу потенційно канцерогенних для нього речовин.

Брюссельська капуста містить близько 85 мг вітаміну С на 100 грамів.

Червона капуста. Ця капуста є справжньою «вітамінною бомбою» – всього 200 грамів овочу покривають всю добову потребу у вітаміні С.

«Червона капуста є ідеальним компаньйоном для зими: завдяки високому вмісту вітаміну С вона оптимально зміцнює імунну систему і захисні сили організму, щоб допомогти вам зберегти здоров’я протягом осені та зими», – поділилися думкою вчені.

Червона капуста містить близько 57 мг вітаміну С на 100 грамів.

 

Поділись


Новини партнерів