Як зробити сідниці ідеальними, якщо на роботі доводиться багато сидіти?

Скільки реально потрібно часу, щоб «привести свої сідниці до тями»?

Не тільки попу доведеться приводити до тями. Рідко буває так, що одна частина тіла відстає, а все інше прекрасно виглядає і почувається. Припустимо, що вас все влаштовує, а попа висить. Якщо тактику обрано вірно, то ми побачимо результат вже через декілька місяців (працювати, зрозуміло, доведеться все життя). До тренування сідниць ми повинні підходити більш усвідомлено, ніж просто «наприсідала». Вона складається з міофасціального релізу, роботи з суглобами (стопа і пальці, надп’ятково-гомілковий суглоб, тазостегнові суглоби), активації м’язів через невеликі рухи та інтеграції в русі з обтяженнями або без. Повірте, достатньо пропрацювати сідниці, відштовхуючись від їх функціоналу, щоб вони почали змінювати форму.

Присідання працюють?

Присідання – прекрасна вправа, але дуже складна. Зверніть увагу на людей зі штангою. У них груди практично лягають на коліна, які, до речі, люди часто завалюють всередину. Чому це відбувається? У них не розвинені м’язи кору, їхня нервова система навіть не розуміє, де їх стопи і сідниці знаходяться. А якщо мозок «не бачить» м’яз – як він може його контролювати?

Присідання – складна вправа і абсолютно не підходить новачкам, якщо мова йде про формування красивих сідниць і здорових суглобів. Для початку треба протестувати надп’ятково-гомілкові суглоби, тазостегнові суглоби і м’язи кору, а потім вирішувати – можна їх виконувати чи ні. В іншому випадку ризик травми дуже великий.

А випади – хороша історія для сідниць?

Прекрасна! Якщо виконувати їх правильно. У нас є 27 варіантів руху в тазостегновому суглобі, тому випади можуть бути виконані у всіх трьох площинах. Чим більше варіативності ми пропонуємо тілу, тим краще нервова система може орієнтуватися в будь-якій ситуації. Наприклад, якщо ми робимо випади тільки вгору і вниз, то легко можемо «зловити» травму, нахилившись вниз за ключами або зробивши випад в сторону, потягнувшись за якимсь предметом.

Чи є «секретна вправа» для сідниць?

Щоденний рух. Ми народжені для цього, і якщо перестаємо рухатися, деградують всі наші системи. Сидимо ми, наприклад, 60 годин на тиждень, а ходимо в зал 3-4 години в кращому випадку. Як це «чудодійне» тренування здатне компенсувати всі ці сидячі години?

Що можна робити на робочому місці?

У більшості болить поперек. Про які сідниці і ноги може йти мова? Якщо тільки не йти старим втрамбованим шляхом: займатися через біль, щоб потім витрачати купу грошей на рентгени, лікарів, мазі і таблетки. Спочатку потрібно поставитися серйозно до сидячого способу життя і постаратися змінити його.

Є така штука, за допомогою якої мозок бачить м’яз і розуміє, як ним управляти. Називається «іннервація». Однак від постійного сидіння на стільці вона пригнічується, і ми поступово перестаємо втрачати контроль над сідничним м’язом. Що робити? Кожні 20 хвилин вставайте. Просто зробіть декілька кроків. Просто чаю налийте. Сходіть в туалет, якщо навіть не хочеться.

Джерело

Поділись


Новини партнерів