Вчені розповіли, який сніданок є найкориснішим. Виявляється, свій день краще починати з вівсяної каші. Про це повідомляє hyser.
Наукові співробітники Національного дослідницького центру «Здорове харчування» прийшли до висновку, що вівсяна каша є найкориснішою для першого прийому їжі. Основна причина полягає в тому, що вона відмінно насичує організм. Тільки важливо вибирати правильну вівсянку і не додавати в неї цукор. Також варто відмовитися від вівсянки швидкого приготування з різними фруктовими наповнювачами. Вівсяна каша повинна бути цільнозерновою.
Фахівці кажуть, що не обов’язково обмежувати свій сніданок тільки однією вівсянкою і вживати її щодня. Для першого прийому їжі також підійдуть і інші каші:
- кускус;
- перловка;
- кукурудзяна;
- гречка;
- пшоно;
- манна.
Вживання манної і пшоняної каші краще мінімізувати до одного разу на два тижні.
Якщо їсти на сніданок кожен день різні каші, то можна наповнити організм різними вітамінами і мікроелементами, а це значить, що авітаміноз вас обійде стороною. Дієтологи рекомендують заправляти кашу олією.
На друге місце по корисності поставили сніданок з фруктів. При цьому, для сніданку краще підійдуть такі фрукти, як груша або яблука. Починати день краще не варто з банана або винограду. Також можна зробити фруктово-овочеві салати – експериментів можна не боятися.
Третє місце корисних сніданків це білкові продукти: яйця, кисломолочні продукти, риба, сочевиця, бобові. Білковий сніданок, особливо підійде людям, у яких дуже швидкий метаболізм і, наприклад, після фруктів швидко стають голодними.