Ковтати таблетку без води небезпечно — і ось чому

Ви коли-небудь ковтали таблетки без води? Не кожна людина зможе зробити це, особливо якщо вона досить велика. Тим не менш, в деяких ситуаціях під рукою може не бути ніякої рідини, а ліки необхідно терміново випити. Водночас є люди, які без труднощів провертають подібний трюк і велику частину часу п’ють таблетки без води. Однак через це ви можете не тільки вдавитися, але і зіткнутися з досить небезпечними наслідками, інформує Жіночий Світ з посиланням на Ukr.Media.

Чому не можна ковтати таблетку без води?

Рідина допомагає таблетці легко проходити по стравоходу і не дозволяє застрягти їй у горлі. Якщо це все ж сталося, таблетка в стравоході може спровокувати роздратування і початок запального процесу, що в свою чергу призведе до безлічі проблем, серед яких почуття печії, біль у грудній клітці, кровотеча або виразка.

Як зрозуміти, що таблетка застрягла в горлі?

Людина, як правило, далеко не відразу розуміє, що сталося. У перший час симптомів може не бути через відсутність у стравоході нервів, які передають сигнали болю. При цьому спочатку людина буде відчувати неприємні відчуття через пошкодження ніжної тканини стравоходу, і зрозуміє про те, що сталося, вже по виниклих ускладненнях. Наслідки можуть бути ще більш руйнівними при прийомі окремих засобів, наприклад, ліків проти остеопорозу або антибіотиків.

Як приймати таблетки?

Для того щоб уникнути проблем, краще всього запивати таблетки великим об’ємом води. Якщо говорити більш точно, то фахівці вважають, що ідеальний варіант — запивати ліки 250 мл води. Крім цього дуже важливо пити їх стоячи або сидячи. Якщо робити це лежачи, можна вдавитися і задихнутися. Після того, як ви проковтнули пігулку, краще не лягати протягом 15 хвилин.

Поділись


Новини партнерів