Дієтолог розповіла, чому чай не можна пити з медом і молоком

Чай – напій неоднозначний. З одного боку він багатий корисними антиоксидантами, з іншого – в ньому багато кофеїну. Дієтолог Олена Соломатіна розповіла, з чим можна пити чай, а з чим не варто, а також назвала критерії за якими слід вибирати напій.

«Чай багатий антиоксидантами, вони мають позитивну дію на серцево-судинну систему, покращують зір і навіть перешкоджають утворенню пухлин. Однак не увесь чай корисний, важливо, щоб він був зібраний в верхній частині рослини, все що нижче, вважається другим сортом, а в чайних пакетиках – все що залишається від переробки, взагалі є виробничим пилом».

Також дієтолог зазначила, що чай не можна пити з деякими продуктами, з іншими він вдало доповнюється.

З чим можна, а з чим не варто пити чай

«Мед – не найкращий варіант. Під впливом гарячої температури він втрачає свої корисні властивості. Чаєм з молоком також не варто захоплюватися – молоко нейтралізує антиоксиданти, найкорисніше, що є в цьому напої. До того ж, таке поєднання може викликати бродіння в шлунку».

З чим тоді пити чай? Кращі «напарники» – листя м’яти (свіже або сушене), варення, лимонна паличка.

Скільки можна пити чаю в день?

Норма сильно залежить від сорту чаю, кількості кофеїну, а також міцності заварювання. При занадто частому вживанні, чай може негативно позначитися на серці та судинах. Кардіологи рекомендують не перевищувати п’яти чашок в день, якщо чай середнього ступеня міцності. При цьому якщо ви любитель міцного чаю з терпким смаком, тоді краще обмежитися двома-трьома.

Джерело

Поділись


Новини партнерів