6 доступних ефективних натуральних засобів для придушення апетиту

Щоб не вживати добавок, що пригнічують апетит, до складу яких часто входять небезпечні компоненти, краще включити в раціон певні продукти. У них містяться натуральні придушувачі апетиту.

З приходом холодів і негоди,похмурої погоди апетит може значно посилюватися – за допомогою калорій і харчових інгредієнтів організм адаптується до важкого для нього періоду і весь час просить пожувати чогось смачненького.

Придушити апетит допомагають натуральні речовини, що містяться в продуктах харчування. Вони можуть сприяти пригніченню центру голоду і активації центру насичення в мозку, врівноважувати дію «гормонів голоду», таких як грелін і лептин.

Зелений чай. Його вживання позбавляє від загостреного почуття голоду, знижуючи вироблення організмом гормону греліну, а також покращуючи сприйнятливість до інсуліну. Для цього при відсутності протипоказання корисно випивати 2-4 чашки чаю в день.

Грейпфрути. Ензими, які містяться в них, зменшують харчову тягу і підвищують інсулінову чутливість, активізують ліполіз (жировий метаболізм). Експерти рекомендують вживати один-два грейпфрута в день.

Яйця. Курячі яйця насичені вітамінами, мінералами, залізом і білками, перетравлювання яких займає тривалий час і тому надовго продовжує відчуття ситості. З’їдаючи два яйця на сніданок, можна ефективно захистити себе від неконтрольованих спалахів апетиту протягом дня.

Клітковина. Грубі волокна клітковини не перетравлюються, абсорбують частину води і калорій, уповільнюють засвоєння вуглеводів цукрів, що стабілізує цукор в крові і зменшує тягу до їжі. Клітковиною нас забезпечують овочі, фрукти, зелень, цільнозернові крупи, горіхи і насіння, висівки, бобові.

Яблучний оцет. Для придушення апетиту достатньо вживати яблучний оцет в обсязі однієї ложки, розведеної в склянці води. Його вживання впливає на рівень глюкози в крові і активізує сигнали про насичення, що надходять у мозок.

Вода. Вода – найпростіший, але в той же час дуже ефективний пригнічувач апетиту. Якщо випивати склянку води за 20-30 хвилин до прийняття їжі, це дозволяє з’їдати менше – даний ефект підтверджено багатьма експериментами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів