Як розпізнати гіпоглікемію і чим вона небезпечна 

У перекладі з давньогрецької гіпоглікемія означає “несолодка кров”. В цілому, це визначення вірне, однак медики розшифровують його більш дохідливо. Гіпоглікемія – це стан, при якому в крові різко знижується рівень глюкози. З огляду на те, що глюкоза – одне з основних джерел енергії в людському організмі, її дефіцит може привести до катастрофічних наслідків.

Насправді підвищити рівень цукру в крові не так складно. Для цього людині досить з’їсти або випити щось з великою кількістю швидких вуглеводів – шоколадку, булочку, банан, виноград або солодку газовану воду.

Однак, якщо проігнорувати різке зниження глюкози, людина може зіткнутися з серйозними проблемами зі здоров’ям. У їх числі втрата свідомості, судоми, ураження серця, судин, мозку і розвиток гіпоглікемічної коми.

Симптоми гіпоглікемії досить явні, тому помітити їх нескладно:

  • незрозуміла тривожність, дратівливість;
  • почуття голоду;
  • легка нудота;
  • прискорене серцебиття;
  • бліда шкіра;
  • пітливість;
  • легке запаморочення;
  • слабкість;
  • тремтіння пальців;
  • почуття, ніби німіють губи і язик

Якщо ви перебуваєте одні і відчуваєте, що ось-ось втратите свідомість потрібно негайно викликати швидку. Крім того, не нехтуйте лікарською допомогою, якщо симптоми гіпоглікемії не проходять навіть після вживання швидких вуглеводів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів