Експерти в області краси та здоров’я озвучили черговий вердикт щодо схуднення, назвавши один з кращих овочів для цього. Дослідження показало, що морква допомагає успішно боротися із зайвою вагою, запускаючи необхідні для схуднення процеси.
Цей овоч має такий райдужний колір завдяки каротину, який, потрапляючи в організм людини, перетворюється на вітамін А. Культура багата вітамінами групи В, D, E, PP, С, K. Також овоч містить життєво важливі мікро і макроелементи: залізо, фосфор, кальцій, магній, калій
Сиру моркву корисно їсти при проблемах з травленням. Так, натерта морква допомагає вирішити проблему «ледачого кишківника». Але це далеко не всі корисні властивості овоча. Встановлено, що морква уповільнює старіння і знижує ризик виникнення онкологічних захворювань.
Овоч корисний для зору та імунітету. З цією метою рекомендується пити свіжий морквяний сік.
Крім оздоровлення організму, морква допомагає схуднути. Це відбувається шляхом прискорення обміну речовин і виведення надлишків холестерину.
Однак не варто переходити на одну суцільну моркву. Просто потрібно включити у своє меню салати з морквою, яблуком і селерою, використовувати її як перекус замість булочок і бутербродів. Замінивши корисним овочем звичні калорійні страви, ви зможете поступово позбутися від зайвих кілограмів.