Медики назвали небезпечні причини судом у ногах

Раптове скорочення м’язів ніг може виникати в результаті перенапруги, але також його причиною можуть виявитися більш небезпечні для здоров’я явища. Наприклад, гіпоглікемія, або дефіцит вітаміну D.

Лікар Сергій Агапкін розповів про те, що причинами судом може стати широкий ряд обставин. Зокрема, це фізичне перенапруження, спека, отруєння і зневоднення організму, варикозне розширення вен.

«Основні причини судом м’язів ніг – це порушення електролітного балансу солей кальцію, калію, магнію, порушення кровопостачання, остеохондроз, грижі дисків», – сказав Сергій Агапкин.

Лікар-остеопат краніопостуролог Володимир Животов вказав на те, що найпоширенішим фактором появи судом а ногах є нерівномірно розподілена і надмірне навантаження на ноги. Їй може сприяти не тільки надмірна активність, але і сколіоз, травми куприково-крижової області, що впливають на розташування тазових кісток. Організм пристосовується до таких порушень, але за рахунок того, що м’язи починають по-іншому працювати, наприклад, з великим напруженням. В результаті навіть проста ходьба для таких м’язів стає високим навантаженням. Виникаючі при цьому нічні судоми – сигнал того, що м’язи не відпочили і з них не видалені повністю продукти обміну.

Також за словами медика судоми можуть виникати в зв’язку з порушення роботи паращитовидних залоз, через яке сповільнюється всмоктування кальцію в кишечнику. Також їх причиною можуть стати значне зниження рівня глюкози в крові і нестача вітаміну D.

«У тому випадку, коли подібний синдром з’являється постійно і зачіпає не тільки м’язи ніг, потрібно обов’язково проконсультуватися з лікарем-ендокринологом», – поділився рекомендацією експерт.

Джерело

Поділись


Новини партнерів