Медики назвали найкорисніший напій від застуди

В Україну прийшла справжня осінь. Різко похолодало і пішли дощі. У цей час якраз і починається застуда. Щоб не захворіти медики рекомендують зміцнювати своє здоров’я і підвищувати опорні сили організму. А для цього потрібно правильно харчуватися і навіть пити правильні напої.

Одним із профілактичних напоїв від застуди може стати глінтвейн. Коли говорять про глінтвейн, то зазвичай згадують про алкоголь. Насправді цей напій не обов’язково повинен бути алкогольним, але обов’язково з вином.

Щоб підвищити опорні сили організму взимку, слід додавати в гарячий глінтвейн корицю і гвоздику. Ці спеції мають антибактеріальний ефект, а гаряче вино добре прогріває тіло. Крім того, гвоздика і кориця відмінно піднімають настрій, проганяють нудьгу, безсоння і заспокоюють нервову систему.

Але медики рекомендують не зловживати алкогольними напоями, навіть такими нешкідливими як глінтвейн. Лікарі кажуть, чоловікам на добу досить два келихи, а жінкам взагалі один. Якщо рекомендована доза перевищується, то в такому випадку користі організму не буде.

Ну і, як завжди, найголовніша порада медиків, не варто займатися самолікуванням. У разі захворювання краще відразу звертатися до лікаря. Нагадуємо, що глінтвейн – це не ліки, а просто смачний засіб профілактики.

Джерело

Поділись


Новини партнерів