5 продуктів, яких потрібно уникати, якщо у вас підвищений тиск 

Найпоширенішою хворобою сучасності є гіпертонія. Людина, яка страждає від неї, відчуває сильні головні болі і болі в області серця. У неї підвищується кров’яний тиск, погіршується зір і з’являється шум у вухах.

Лікувати це захворювання повинен лікар, але запобігти появі моторошних симптомів можна виключивши деякі продукти зі свого раціону.

Обмежте сіль і цукор.

Ці продукти мають несприятливий вплив на серцевий тиск. Основним компонентом солі є натрій, який затримує виведення рідини з організму. Через це збільшується кількість крові і, відповідно, навантаження на судини. Тому споживання солі необхідно знизити з 15 г в день до 4 г. Додатково солити їжу не потрібно. Багато солі міститься в звичайних продуктах.

Цукор сприяє підняттю рівня глюкози в організмі, що призводить до різкого підйому тиску. Він також збільшує ризик виникнення цукрового діабету, провокує появу надмірної ваги.

Скоротіть кількість алкоголю і кофеїну

Спиртні напої викликають підвищення тиску навіть у здорових людей. Гіпертонікам алкоголь взагалі протипоказаний. Каву також слід виключити з раціону або хоча б зменшити. Замінити її можна свіжовичавленими соками або чаєм з цукром. Вони мають такий же ефект.

Менше жирного м’яса і ковбаси

Зазвичай гіпертонія виникає на тлі закупорки судин холестерином. Його багато міститься в м’ясі і копчених ковбасах. Намагайтеся готувати, не використовуючи тваринні жири. Додавайте до страв оливкову або соняшникову олію. Купуючи м’ясо, віддавайте перевагу курці, індичці і телятині. Обмежте вживання ковбаси і сала.

Скоротіть вживання вершкового масла

Намагайтеся намазувати бутерброди маслом в невеликій кількості. Вибирайте торти без звичних масляних кремів. Вони також відносяться до «шкідливих жирів». З раціону виключіть деякі види сирів.

Їжте менше солодощів

Замініть тістечка, печиво і цукерки фруктами і овочами. Введіть в свій раціон сухофрукти і продукти, що містять цільні зерна. Організм їх буде тривалий час перетравлювати, а ви позбудетеся від постійного бажання з’їсти щось солоденьке.
Крім відмови від деяких продуктів, людям з гіпертонією, слід перейти на дробове харчування. Їсти потрібно 4 рази на добу в один час.

Джерело

Поділись


Новини партнерів