Лікарі назвали ознаки гастриту, про який часто не підозрюють

Гастрит – серйозна хвороба, яка, якщо її не лікувати, може привести до раку. Встановити недугу можна тільки за допомогою ендоскопії, однак існує ряд ознак, які допомагають вчасно засікти патологію.

Здуття живота. Живіт роздувається не тільки через гастрит. Існує багато причин, чому це відбувається, і в більшості випадків суттєвої небезпеки для людини дане явище не становить. Але здуття, що виникає чи не після кожного прийому їжі, – це ймовірна ознака того, що розвивається саме гастрит.

Печія. Гастрит, як і виразка, викликається зараженням бактерією Helicobacter pylori, які порушують природний захист слизової оболонки шлунку, сприяючи її ураженню. Також вони змінюють активність ферментів і викликають відчуття печіння в області стравоходу.

Швидке насичення. За словами лікарів, при гастриті шлунок швидше збирає гази, що викликають почуття повноти. Тому людина несподівано для себе починає раптом наїдатися кількістю їжі, меншою, ніж колишні порції.

Втрата ваги. З урахуванням попереднього пункту неважко уявити, чому при розвитку гастриту люди починають втрачати у вазі, не докладаючи для цього спеціальних зусиль. У разі даного захворювання їжа перестає асоціюватися з задоволенням, оскільки часто прийом їжі викликає дискомфортні відчуття – відчуття тяжкості, печію, нудоту, здуття. Люди несвідомо починають їсти рідше.

Нестача вітаміну B12. Основними його джерелами в нашому раціоні є м’ясо, яйця і молочні продукти. Якщо ви вживаєте ці продукти, але при цьому відчуваєте втрату тонусу і занепад сил, скоріше за все, це може пояснюватися тим, що організм все одно недоотримує вітамін, який допомагає йому підтримувати нормальний рівень енергії. Таке може відбуватися через активність бактерій Helicobacter pylori

Джерело

Поділись


Новини партнерів