Оніміння рук: 7 основних причин

На перший погляд оніміння рук не здається нам передвісником серйозних захворювань. Але даний симптом може сигналізувати про серйозні проблеми з кровопостачанням.

Порушення кровотоку часто призводить до сумних наслідків, особливо, якщо мова йде про головний мозок.

Медики виділяють 7 основних причин такого явища як оніміння рук.

1. Розсіяний склероз.

Подібний діагноз характеризується процесом руйнування мозкових і нервових оболонок спинного мозку. Внаслідок цього переривається проходження нервових імпульсів, знижується чутливість кінцівок. Це і призводить до оніміння рук.

2. Цервікальний остеохондроз.

Ця серйозна недуга пов’язана з порушеннями шийного відділу хребта, в результаті якого відбувається здавлювання нерва і порушення правильного кровотоку. При такому діагнозі спостерігаються оніміння рук, головні болі і порушення координації рухів.

3. Тунельний синдром.

Захворювання досить поширене серед тих, хто здійснює монотонну, одноманітну роботу руками. Через постійне повторювання одних і тих же рухів пальців сухожилля можуть набухати, тим самим викликаючи оніміння рук.

4. Венозний тромбоз.

При цьому захворюванні згусток крові може уповільнювати кровотік. І, як наслідок, кисень і необхідні речовини не надходять до місця призначення.

5. Анемія і цукровий діабет.

Названі хвороби часто тягнуть за собою порушення кровообігу у верхніх і нижніх кінцівках.

6. Невралгія барабанного сплетіння.

Захворювання пов’язане з тривалим процесом запалення тканин. Останнє провокує біль і відчуття оніміння рук.

7. Інсульт.

Найнебезпечніша з усіх перерахованих причина оніміння.

Інсульт є гострим порушенням кровопостачання головного мозку. Взагалі судинні захворювання мозку займають 2-е місце в статистиці смертності через захворювань системи кровообігу після ішемічної хвороби серця.

Важливо! Якщо ви відчуваєте оніміння в руках, помутніння свідомості, порушення рухових функцій і координації, головний біль, сплутаність мови і порушення зору – слід в терміновому порядку звернутися до лікаря. Візьміть цю інформацію на замітку і бережіть своє здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів