Медики розповіли про небезпеку переварених яєць

Про користь курячих яєць кажуть, як медики, так і дієтологи. Однак всі вони сходяться на думці, що корисні тільки не переварені яйця. Якщо ж яйце варилося більше 10 хвилин, то його вживати в їжу вже не можна. Це може бути небезпечним не тільки для здоров’я, але і для життя.

Чому переварені курячі яйця не можна їсти. Тут справа ось у чому. Під час варіння яєць вивільняється сірководень, що знаходиться в їх складі. Це, як відомо, токсичний газ, який може потрапити в білок. Результат впливу сірководню на продукт іноді видно на жовтку, він набуває зеленуватий відтінок.

Як утворюються шкідливі речовини?

У білку яйця є сірка. Так ось при взаємодії з воднем вона утворює токсичний газ. У міру нагрівання оболонки яйця сірководень проникає всередину продукту. А в яєчному жовтку міститься залізо, яке при контакті з сірководнем призводить до появи сульфідів. Чим довше яйце вариться, тим сульфідів більше. Саме вони і надають жовтку зеленуватий колір.

Тому через 10 хвилин, яйця необхідно зняти з плити і занурити в холодну воду. Таким чином можна запобігти переваренню. А якщо, раптом, яйця варилися більше 10 хвилин, то їх вже можна викинути. І це не жарт. У медицині, правда, не зафіксовано випадків смерті від переварених яєць. Але фахівці рекомендують їх не їсти, так як токсини можуть привести до отруєння і навіть задухи. І тоді користь обернеться проблемою.

Курячі яйця традиційно звинувачують в джерелі холестерину, а також винуватцем серцево-судинних захворювань. Однак сучасні дослідження повністю спростовують це твердження. За заявою дієтологів, яйця є джерелом йоду і фосфору, необхідних для здорового розвитку кісток і зубів. До всього іншого, в яйцях містяться вітаміни A, D, B і E.

Джерело

Поділись


Новини партнерів