Фахівці розповіли, як один екзотичний фрукт може врятувати печінку 

Приходячи в продуктовий магазин, ми нерідко проходимо повз екзотичні фрукти, побоюючись купити незрілий плід. На прилавках українських супермаркетів і правда буває досить складно знайти хороший кокос або смачну папайю. Однак, якщо у вас є проблеми з печінкою, часом слід витратити час і відшукати хоча б соковите манго, адже саме воно може поліпшити стан вашої печінки.

Завдяки тому, що фрукт містить безліч різних антиоксидантів, йому вдається нормалізувати роботу цього життєво важливого органу.

Крім цього не варто забувати і про те, що манго – джерело каротиноїдів і бета-каротину. Ці речовини, потрапляючи в організм, перетворюються в вітамін А. Крім того, манго багате на вітамін С, який, як відомо, відмінно зміцнює імунну систему.

Але і це ще не всі цілющі властивості екзотичного фрукта. Мало хто знає, що манго містить багато клітковини, яка необхідна організму для хорошого травлення. В одному фрукті сконцентровано 20% від добової норми клітковини. Крім цього фрукт допомагає заповнити нестачу калію, а адже саме він відповідає за повноцінну роботу кишечника.

Джерело

Поділись


Новини партнерів