Корисна чи шкідлива гостра їжа?

Багато людей вважають гостру їжу шкідливою, але багато кухонь в світі складаються з гострих страв.

У багатьох кухнях світу, особливо, азіатських і східних, дуже багато гострих страв. Крім багатого набору спецій, якими славляться ці кухні, широко використовуються перці – чилі, чорний та інші. Багато з цих кухонь представляють інтерес для вчених, так як вони належать народам-довгожителів. Для східних кухонь більше характерний чилі, а для європейських – чорний перець.

Гостра їжа стимулює вироблення шлункового соку, тому процес перетравлення їжі йде швидше. Але при цьому гостра їжа не рекомендується при ряді захворювань шлунково-кишкового тракту, так як може подразнювати слизову оболонку. Крім того, гостра їжа знижує апетит, а перець містить безліч корисних речовин.

Ще одна позитивна роль перцю – в профілактиці цілого ряду захворювань. В тому числі, раку, діабету і тромбозу, які мають високий показник смертності. Тому всім, кому не протипоказана гостра їжа, вона буде корисна. Втім, міру потрібно знати і в використанні будь-яких інших прянощів, адже ваша мета не тільки отримати користь, але і зробити блюдо смачним.

Поділись


Новини партнерів