Від м’яса можна не відмовлятися: фахівці назвали тип раціону, який захистить від смерті

Не потрібно відмовлятися від улюблених м’ясних і жирних страв, щоб прожити довше. Головне, харчуватися за принципом: більше рослинної їжі, ніж тваринної.

Американські вчені зі Школи громадської охорони здоров’я Джона Хопкінса в Балтиморі встановили, що знижувати ризик передчасної смерті може раціон харчування з переважанням рослинної їжі над продуктами тваринного походження. Тобто, людині можна не сильно відмовляти собі в тих же котлетах, якщо вони так сильно подобаються. Про це повідомляє CNN.

В рамках дослідження були проаналізовані дані, отримані при спостереженні за способом життя 12 тисяч американців в період з 1987 по 2016 рік. Особливо вчених цікавили звички, пов’язані з харчування. Людям, які стали об’єктом наукового інтересу, не давали рекомендації по оздоровленню раціону: учасники наприклад їли стільки м’яса, скільки хотіли, а також вживали яйця, молочні продукти, рибу, морепродукти.

В результаті авторами проекту був зроблений висновок про те, що не відмовляючись від м’яса та інших тваринних продуктів, але одночасно з цим підвищуючи споживання овочів, фруктів, горіхів, бобових, можна знизити ризик серйозних захворювань.

«За умови, що ви їсте набагато більше рослинної їжі, ніж продуктів тваринного походження, ризик передчасної смерті від будь-яких проблем зі здоров’ям можна знизити до 25%», – цитує дослідників CNN.

Джерело

Поділись


Новини партнерів