9 продуктів ГМО, від яких варто триматися подалі

ГМО продукти вже давно продають в Україні, але не всі здогадуються, що ми їмо їх практично кожен день. Генетично модифіковані продукти являють собою їжу, отриману шляхом генної інженерії. Методика дозволяє рослинам стати більш стійкими перед пестицидами і шкідниками, підвищує врожайність і морозостійкість. Однак подібні продукти при попаданні в людський організм викликають незворотні процеси, наприклад, здатні викликати алергію, харчові отруєння та роблять організм не сприйнятливим до антибіотиків.

Картопля

Цей вельми популярний коренеплід може бути генетично модифікованим. У нього додали ген скорпіона, що позбавило його від колорадського жука та інших шкідників.

Кукурудза

Дуже часто миготять повідомлення про повну безпеку цього продукту. Але фахівці переконані, що кукурудза – це ГМО продукт, який при постійному вживанні загрожує проблемами з нирками, печінкою, серцем, наднирниками.

Помідори

40% помідорів, які продають на вітчизняному ринку, є ГМО продуктами. У таких плодах мало антиоксидантів, а виглядають вони досить привабливо і акуратно. Як правило, генетично модифіковані помідори мають схожий розмір, при розрізі не виділяють сік і не мають натурального томатного смаку.

Яблука

Відрізнити ГМО продукт від натурального дуже просто. Вони не псуються, темніють при розрізі, можуть зберігатися доволі довго Щоб продовжити термін придатності продукту фахівці ввели в яблука синтетичний ген. Зрозуміло, нічим хорошим для здоров’я це не обернеться.

Рослинна олія

Рослинну олію отримують з соняшнику, льону, ріпаку, сої та кукурудзи. А ці продукти повністю генетично модифіковані.

Полуниця

У цієї корисної, здавалося б, ягоди є ген полярної камбали. У підсумку експерти отримали полуницю, яка не боїться морозів. Саме тому не варто їсти полуницю посеред зими. Вона не має нічого спільного з натуральною – навіть смак буде зовсім ніяким, а сама ягода щільною і неприродною.

Соя

Соєві боби є одним з найпоширеніших ГМО продуктів. Вони здатні привести до незворотних проблем підшлункової залози. Варто уникати продуктів з соєвим лецитином, який містить небезпечні для здоров’я алергени.

Ковбасні вироби

Незважаючи на те, що виробники зобов’язані вказувати, що продукт є генетично модифікованим, саме виробники ковбасних виробів роблять це найрідше. У м’ясний фарш, як правило, додають кукурудзяний крохмаль або борошно і соєву суспензію, що теж може спричинити проблеми зі здоров’ям.

Рис

Популярність рису серед споживачів настільки висока, що виробники були змушені генетично змінювати його. В результаті підвищується його врожайність, створюється захист від хвороб і грибкових уражень.

Джерело

Поділись


Новини партнерів