Корисні поради, які вбережуть вас від раку

Рак в сучасному світі перетворився в страшне лихо! Попередити рак, не допустити його розвитку – така стратегія є найбільш логічною і прийнятною, саме до неї слід вдатися, щоб спробувати викорінити це страшне зло, пише Давид Хаят в книзі «Антиракова дієта. Продукти, які ми повинні їсти, щоб захиститися від небезпечної недуги ».

Медики пропонують п’ять золотих правил, без яких, навіть якщо ви зміните свій раціон, вам не вдасться досягти значного зниження ризику виникнення раку.

Вони дуже прості:

1. Не паліть. На відміну від вина, яке не є канцерогенним з «першого келиха», тютюн – абсолютний канцероген, що виявляє ці свої властивості з першої викуреної сигарети. Навіть якщо палите не ви самі, а той, хто знаходиться з вами по сусідству. Так що, що б не трапилося, не паліть і, головне, переконайтеся, що ваші діти, особливо в дуже юному віці, не курять.

2. Урізноманітніть свій раціон. Не позбавляйте себе будь-якої улюбленої страви, балуйте себе час від часу, коли дуже хочеться і якщо це вас порадує. Це означає, що зрідка можна дозволити собі навіть те, що може бути небезпечне для вашого здоров’я. Коли ми говоримо про небезпечну, канцерогенну дію продуктів, насправді мається на увазі ефект, вироблений при їх споживанні в значних кількостях, регулярно, протягом певного періоду. Якщо ви любите поласувати лососем, наприклад, і навіть якщо деякі особини напхані важкими металами, і час від часу з’їдаєте по 200 г цієї риби, це не означає, що у вас відразу почне розвиватися рак.

3. Урізноманітніть свої кулінарні методи. Смаження їжі потенційно канцерогенно, і це правда. Також вірно, що контакт будь-якої органічної речовини, будь-якої їжі з полум’ям, жарка при дуже високих температурах призводять до появи на кухні диму, який, як і сама їжа, приготована подібним способом, висококанцерогена.

Дійсно, приготування їжі на пару або на повільному вогні набагато корисніша для здоров’я з цієї точки зору. Вірно також і те, що смажена їжа може бути шкідливою. Однак ніщо не заважає вам пару раз за літо приготувати барбекю або час від часу готувати страви азіатської кухні. Ви навіть можете дозволити собі іноді порцію смаженої картоплі.

4. Споживайте переважно місцеві продукти, характерні для вашої території і вироблені традиційним способом. Ви завжди повинні віддавати перевагу продуктам з найменшою кількістю пестицидів. Промивайте плоди і не соромтеся, якщо це можливо, промивати їх спочатку в невеликій кількості мильної води, щоб якнайкраще видалити пестициди які залишилися, після чого їх можна вже прополоскати – і їсти.

5. Налаштуйте свій енергетичний баланс. Це означає, треба збільшити фізичну активність і знизити споживання калорій. Переконайтеся, що у вас хороший індекс маси тіла. Не їжте занадто калорійну їжу, а це значить, стежте за прихованими жирами і цукрами в продуктах. Займайтеся спортом. І якщо в один прекрасний день вам захочеться влаштувати собі вечірку і поласувати смачненьким і це дійсно принесе вам задоволення, зробіть це. Але на наступний день або два дні посидьте на низькокалорійній дієті, щоб компенсувати надлишки енергії, або пройдіть зайвий кілометр, щоб виправдати з’їдене.

Джерело

Поділись


Новини партнерів