Їжа для щастя: дієтолог назвала продукти, які щодня повинні бути в вашій тарілці

Щастя багато не буває. Коли ми щасливі, то впевнені в собі, привабливі, здорові, товариські. У стані радості і задоволення ми менше нервуємося і більш адекватно аналізуємо поточні ситуації. І знаєте, правильна їжа для щастя і радості – це теж реально.

Відомий лікар- дієтолог Оксана Скиталінська завжди просто і доступно пояснює, чому одні продукти надзвичайно корисні, а інші – можуть завдати серйозної шкоди, і що неодмінно має бути присутнім в раціоні.

На цей раз на своїй сторінці в Facebook вона приділила увагу продуктам і меню щасливих людей. Правда, що бажаний ефект буде тільки при умові не одноразового прийому їжі, а харчування яке стабільно повторюється день у день місяцями.

Так, дієтолог радить включити в раціон продукти з різними омега-3 жирами – як рослинними, так і рибними.

Оксана Скиталінська акцентує увагу на дослідженнях вчених, що щоденне вживання в достатній кількості продуктів з вмістом Омега-3-кислот служить чудовою профілактикою серцево-судинних захворювань, запалень суглобів, покращує зір, а також стан шкіри і волосся. Також ці сполуки є дуже сильними антиоксидантами, здатними знижувати поганий холестерин і виводити вільні радикали, тому вони показані для попередження передчасного старіння.

Таким же ефектом володіє і ніжна клітковина, якою багате насіння льону і Чіа.

Не обділила увагою дієтолог і якісні зернові, тобто такі, які мають оболонки. Виявляється, в зернових містяться вітаміни В6, В9, В12, холін, альфа-ліпоєва кислота, тому ложка вівсяної або гречаної каші буде непоганим доповненням до раціону і позитивно вплинуть на мозок. А ось харчові волокна і бета-глюкан, що містяться в вівсянці, мають антисклеротичний ефект.

Крім того, дієтолог привела показовий приклад сніданку на трьох дорослих і одну дитину 8 років.

– Вівсянка (3 столові ложки) з вівсяними висівками і чайною (з гіркою) ложкою вершкового масла.

– Овочі (зелень, брокколі, помідори), бажано з італійською моцарелою і оливковою олією. Трохи присолені і з лимонним соком.

– Розмочене насіння льону і Чіа (по великій, з “гіркою”, столовій ложці для кожного).

– Оселедець з яблуком (омега-3 і пектин).

– Ягоди чорниці, малини і лохини – по неповній склянці на людину.

– Натуральний йогурт (пробіотик) з вмістом біфідобактерій.

“Їжа для щастя і радості – це реально”, – підсумувала Скиталінська.

Джерело

Поділись


Новини партнерів