Чому не можна носити мобільник у кишені?

Багато людей носять мобільні телефони у кишені. Ми дізнались, чому це може бути шкідливо.

Проблеми зі спиною

Деякі люблять носити телефон в задній кишені, і це небезпечно не тільки для здоров’я. Його варто звідти прибрати хоча б тому, що так злодії зможуть непомітно витягнути його. Або він легко може впасти і розбитися. Лікарі кажуть, що ті, хто так носить телефон, часто звертаються до них з болем в спині і в ногах. Це пов’язано з тим, що випромінювання від смартфона негативно впливає на сідничний нерв. Крім того, сучасні смартфони досить великі і важкі. Вони досить сильно навантажують м’язи.

Небезпека для чоловіків

Лікарі давно б’ють на сполох і категорично забороняють чоловікам носити телефон в кишені брюк. Це негативно впливає на статеве здоров’я: страждає репродуктивна система. Можуть також проявитися і інші проблеми. Наприклад, безпліддя і імпотенція. Деякі дослідження довели, що так знижується продуктивність сперматозоїдів, тому їм складніше запліднювати яйцеклітину.

Небезпека для жінок

Деякі жінки носять телефон в нагрудній кишені. Науково доведено, що так збільшується ризик онкологічного захворювання. У багатьох жінок зі звичкою носити смартфон в нагрудній кишені пізніше знайшли рак грудей.

Щільність кісток

Аналітики провели дослідження і звернули увагу, що радіація від мобільників може впливати навіть на кісткову тканину. В огляді взяли участь більше сотні чоловіків, які носили телефон на поясі більш шести років. У всіх була виявлена ​​одна закономірність – щільність кісткової тканини сильно знизилася. Так, лікарі з’ясували, що ті люди, які носять телефон біля тіла 15 годин на добу, піддаються постійному опромінення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів