Китайські медики назвали 10 секретів довголіття, молодості і здоров’я

Китай на першому місці за чисельністю населення. Не тільки через високу народжуваність, як прийнято вважати, а й з-за високу тривалість життя. Китайські медики розкрили основні національні принципи збереження молодості і здоров’я.

1. Дихання – невід’ємна частина життя. Але в китайській культурі дихання – це ще й ліки. Виявляється, регулярне виконання дихальних вправ зміцнює імунну систему, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, упорядковує нерви і лікує депресію. Загалом, дихайте глибше.

2. Ми часто придушуємо емоції і забороняємо собі відчувати неправильні або недоречні почуття – злість, образу, любов. На жаль, все, що пригнічується і не виходить назовні, згубне для здоров’я. Відчувайте те, що відчуваєте – здоровіші будете.

3. Разом з тим будьте стримані. Емоції потрібно проживати, але помірно, контролюючи їх перебіг. Все, що понад міру, витрачає енергію Ци. Нестримний гнів або веселощі на межі божевілля підриває життєві сили. Будьте стримані у всьому – від споживання їжі до сексуальної активності.

4. Масаж взагалі справа корисна, але масажу стоп китайська медицина надає першочергового значення. На них знаходиться величезна кількість біоактивних точок, стимулювання яких надає оздоровчий вплив на організм. Наприклад, завдяки масажу стоп можна позбутися сечостатевих хвороб, проблем з шлунково-кишковим трактом і зміцнити потенцію.

5. Приказка про «тримати ноги в теплі», виявляється, прийшла з китайської медицини. Акумулювання тепла в ногах допомагає уникнути серцевих хвороб, головного болю і багатьох інших проблем. Парте ноги, розтирайте їх, ходіть в вовняних шкарпетках – зігрівайте ноги будь-яким зручним способом.

6. Ми створені для того, щоб рухатися. З тих пір як сидячий спосіб життя став вимушеною необхідністю, ми стали серйозно хворіти. Тому що енергія Ци застоюється. Кращий спосіб її розігнати – рух. Ходіть, бігайте, катайтеся на велосипеді – загалом, більше рухайтеся.

7. Слова повинні бути доречними і осмисленими. Марні слова (зайві, зопалу вимовлені, необдумані) витрачають життєву енергію Ци.

8. Переїдання – то почуття, коли після їжі хочеться полежати або посидіти з-за тяжкості в шлунку – скорочує тривалість життя і погіршує його якість. Не переїдайте, а після їжі обов’язково прогулюйтеся – і ви будете здорові.

9. По частині вивчення лікарських властивостей продуктів харчування китайська медицина попереду всієї планети. Одним з найбільш шанованих продуктів в Китаї є імбир – той самий корінець, який ми часто обходимо в магазині стороною. Даремно. Китайські лікарі називають його «коренем життя» і «ліками від усіх хвороб».

10. Якщо ви пригнічені і сердиті, організм виділяє отруйні токсини, впевнені китайські лікарі. Якщо ви посміхаєтеся, організм виробляє цілющий нектар. Посміхатися – не означає розтягувати рот в неприродній посмішці. Посміхатися – значить відчувати всередині себе доброту, радість і любов. Така «посмішка» ллється з очей.

І пам’ятайте, людина народжується з величезним запасом міцності, років на сто і більше, якщо жити розумно. При цьому зробити своє життя кращим, наприклад не відволікатися на дрібниці і не переживати через дрібниці, ми цілком в змозі. Одним словом, в певній мірі довголіття залежить від мудрості і багатого життєвого досвіду.

Джерело

Поділись


Новини партнерів