Стакан цього напою збільшує ризик раку молочної залози на 22%

Група французьких дослідників провела дослідження, яке показало, що склянка газованого напою в день сприяє збільшенню ризику раку молочної залози на 22%.

Матеріал відповідного змісту опубліковано у виданні The Sun.

Експерти виявили, що 100 мл солодкого напою може підвищити ризик захворювання на 22%. Вчені вважають, що цукор змушує організм зберігати більше жиру навколо таких органів, як печінка і підшлункова залоза, це і провокує ймовірність розвитку хвороби. Дієтичні засоби також показали деяку негативну тенденцію.

Дослідження, опубліковане в Британському медичному журналі, було засновано на спостереженнях за 101 257 здоровими дорослими. Були розглянуті всі ризики розвитку онкологічних захворювань. Добровольці спостерігалися протягом дев’яти років.

«Це наглядове дослідження, тому воно не може встановити причину, але вибірка була великою, і ми змогли проаналізувати широкий спектр потенційно впливових чинників. Ми можемо сказати однозначно, що газовані напої підвищують ймовірність розвитку онкологічних захворювань, особливо високий ризик раку молочної залози, що становить 22% », – зазначив автор дослідження Бернар Сроур.

Джерело

Поділись


Новини партнерів