Медики попередили українців про смертельну небезпеку, яка ховається під ногами: як зберегти собі життя

Медики попереджають українців про високу небезпеку, яка особливо гостро виявляє себе у літній період. Багато громадян стикаються з отруйними зміями. Однак при своєчасному зверненні до лікаря укуси змій не фатальні. Важливо надати першу допомогу і правильно вести себе по дорозі до лікарні або до приїзду медичних працівників.

Про це стало відомо завдяки повідомленню лікаря Вікторії Савицької.

При укусі змії треба терміново дзвонити в швидку, при цьому заздалегідь, ще по телефону, попередьте оператора про те, що трапилося, щоб бригада медиків була готова діяти і знала куди вести потерпілого. А поки швидка мчить, важливо зробити декілька кроків, щоб допомогти потерпілому.

Якщо змія вкусила в руку або ногу, тут же зафіксуйте кінцівку, зніміть всі прикраси, годинники та браслети. Місце укусу почне швидко набрякати і ставати гарячим, поки цього не сталося, можна спробувати самостійно вичавити отруту або, принаймні, до зустрічі з лікарем, позбутися від частини небезпечних речовин. Після того, як уражене місце набрякло, сенсу в такій маніпуляції вже немає, так як отрута вже проникає в тканини тіла. По дорозі до лікаря або в його очікуванні було б дуже чудово обробити ранку антибактеріальними і антисептичними засобами, а до набряку кінцівки прикласти лід, або що завгодно холодне, що є під рукою. Весь цей час потрібно якомога більше давати потерпілому пити води“, – порадила лікар.

Джерело

Поділись


Новини партнерів