На допомогу сердечникам: продукти, які швидко знизять кров’яний тиск

Серцево-судинна система людини з віком в значній мірі зношується. Проте, цьому процесу можна запобігти і, навіть, повернути зміни назад з використанням цих семи продуктів.

Часник

Містить аліцин – речовину, що відрізняється вкрай потужними антибактеріальними, антиоксидантними і антигіпертонічними властивостями. Часник допомагає знизити тиск, як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Негайний ефект від вживання часнику настає протягом 5 годин після його вживання, і може тривати протягом 9 годин.

Кориця

Тут все підраховано науково в ряді досліджень. Рівень цукру в крові, так само як і показник кров’яного тиску в результаті прийому 250 мг розчиненої у воді кориці в день знизитися від 13% до 23%, протягом декількох тижнів.

Цибуля

Даний овоч містить кверцетин – потужний антиоксидант, який ефективно захищає нас практично від усіх захворювань серцево-судинної системи, і в першу чергу інсульту.

Оливки

Це важливий інгредієнт середземноморської дієти, яка вважається однією з найздоровіших в світі. 40 грамів оливкової олії і рівень артеріального тиску знизитися на 50%.

Материнка

Ця трава містить з’єднання карвакрол.У дослідженні групи турецьких вчених, проведеному на тваринах було встановлено, що карвакрол здатний значно зменшити частоту серцевих скорочень, середній показник артеріального тиску, а також систолічний та діастолічний тиск крові.

Глід

Екстракт цієї рослини добре відомий усім серцевим хворим – він реально здатний очищати стінки судин від покладів холестерину, покращувати кровообіг і знижувати навантаження на серцевий м’яз.

Кардамон

Індійські дослідники недавно зібрали групу з 40 пацієнтів, які страждають від підвищеного кров’яного тиску. Кожен представник контрольної групи отримував по 3 грами кардамону у вигляді порошку щодня. Після закінчення 3-х місяців рівень кров’яного тиску нормалізувався повністю у 38 пацієнтів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів