Дієта, яка дозволяє скинути 5 кг в тиждень

Втратою ваги стурбовані багато людей, які страждають зайвою вагою і ожирінням. Для цього є різні способи. Нещодавно дієтологи повідомили, що швидко скинути вагу, зокрема 5 кг за тиждень, допоможе вживання певних продуктів.

До такого ефекту призводить скорочення в раціоні вуглеводів і вживання в їжу продуктів, багатих білком. Дане харчування виключає хліб, макарони, рис і фрукти з високим вмістом вуглеводів, в тому числі крохмалистих і цукру.

Високовуглеводні продукти слід замінити овочами з низьким вмістом вуглеводів, збільшити при цьому споживання яєць, пісного м’яса і риби. Додавання білка прискорює обмін речовин і сприяє схудненню.

Поряд зі скороченням вуглеводів, потрібно видалити з раціону нездорові закуски і намагатися їсти тільки цільні страви.

При цьому сприяти втраті жиру може щоденний зелений чай. Дослідження показало, що кофеїн також допомагає прискорити обмін речовин.

Дієтологи радять тим, хто хоче скинути вагу або утримувати її в нормі далі, використовувати в їжу 5 основних продуктів на сніданок – яйця, незрілі банани, кава, вівсянка, ягідні смузі.

Яйця, багаті білком і селеном, збільшують насичення, знижують споживання їжі протягом дня і сприяють втраті ваги. Доведено, що заміна пончика на яйця призводить до зменшення маси тіла на 65% і талії – на 34% протягом восьми тижнів.

Недостиглі банани містять резистентний крохмаль, що зменшує споживання їжі і жир на животі. У них багато клітковини, яка допомагає тримати вагу.

Чашка кави стимулює «коричневий жир» в організмі, який підтримує тепло від спалювання калорій.

Вівсянка – продукт з високим вмістом клітковини, білка і бета-глюкана, який знижує рівень цукру в крові і апетит.

Ягідні смузі є хорошим способом збільшити споживання клітковини і білка. Особливо корисна суміш фруктів, овочів, насіння і горіхів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів