Лікарі розповіли, коли не можна їсти абрикоси

Ближче до середини липня на прилавках з’являється багато абрикосів. Однак, незважаючи на свій смак і вітаміни, абрикоси також здатні завдати шкоди при певних порушеннях в організмі.

Медики розповіли, за яких обставин не рекомендується їсти абрикоси.

Натщесерце. Абрикоси шкідливо їсти на порожній шлунок Фруктові кислоти можуть викликати роздратування в шлунку, а цукор, що міститься в них – провокувати різке зростання концентрації інсуліну, після якого настане таке ж різке зниження, що несприятливо відбивається на роботі багатьох органів.

Захворювання щитовидної залози. Експерти також відзначають, що абрикоси не потрібно вживати при зниженій функції щитовидної залози. Каротин, що міститься в плодах, у людей з такими патологіями не засвоюється, і організм не отримує потрібний йому вітамін А. При панкреатиті фахівці радять виключити абрикоси з раціону.

Хвороби шлунково-кишкового тракту. Абрикоси небезпечні для людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Свіжі плоди можуть нашкодити при гострому гастриті з підвищеною кислотністю шлункового соку, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки.

Хвороби печінки. При захворюваннях печінки, зокрема, при гепатиті, не варто зловживати абрикосами, відзначають лікарі.

Загрожують діареєю і зниженням тиску. Не варто їсти відразу багато абрикосів. Надмірне вживання цих фруктів може нашкодити, спричинити діарею, в результаті організм втратить важливі для себе мінеральні речовини. Також зайва кількість з’їдених абрикосів може викликати запаморочення, прискорене серцебиття і зниження артеріального тиску.

Обережніше з кісточками. Гіркі кісточки абрикоса здатні стати причиною сильного отруєння. Компонент глікозид амігдалин, що міститься в них, розщеплюючись в кишечнику, утворює токсин – синильну кислоту. Якщо вміст кісточок солодкий на смак, то їсти їх можна, але не більше 20 грамів на добу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів