Медики розповіли, як прискорити метаболізм для схуднення

Швидкий обмін речовин – це важливий фактор при зниженні ваги.

Але не варто сідати на жорстку дієту або виснажувати себе фізичними навантаженнями. Просто слідуйте цим простим рекомендаціям.

Додайте кардіонавантаження

Активна 45-хвилинна їзда на велосипеді пролонгує спалювання калорій ще на 14 годин після тренування.

Не пропускайте сніданок

Вранці ми, як ніколи потребуємо підзарядки. Уві сні метаболізм сповільнюється, тому протягом години після пробудження необхідно з’їдати здоровий сніданок, щоб підтримувати обмін речовин на оптимальному рівні.

Обов’язково вечеряйте

Не отримуючи достатньої кількості їжі, організм при першій же можливості починає робити запаси. Шість прийомів їжі в день – оптимальне співвідношення, щоб не тільки прискорити обмін речовин, але і отримати всі необхідні поживні речовини.

Боріться зі стресом

При перших ознаках перенапруження намагайтеся глибоко дихати і спробувати абстрагуватися. Найкраще в боротьбі зі стресом допомагають заняття йогою.

Їжте більше клітковини

Багаті клітковиною цільнозернові продукти, потрапляючи в шлунок, сильно збільшуються в обсязі, тому відчуття насичення настає швидше і триває довше, а значить, під час наступного прийому їжі, ви з’їсте значно менше.

Не забувайте про силові тренування

Після силового тренування швидкість обміну речовин залишається високою ще протягом кількох годин. Для досягнення максимального ефекту намагайтеся виділяти не менше двох годин на тиждень на силові навантаження.

Їжте темний шоколад

Невелика порція цих солодощів поліпшить і настрій, і метаболізм.

Пийте більше води

Порушення водного балансу суттєво погіршує самопочуття і негативно відбивається на фігурі. Люди, які випивають від 8 до 12 склянок чистої води в день, спалюють більше жиру, ніж ті, хто задовольняється лише чотирма склянками.

Спіть на здоров’я

Повноцінний сон протягом 7-8 годин позитивно позначається на здоров’ї людини. А ось недосипання – навпаки, негативно впливає на всі процеси, що відбуваються в організмі.

Більше свіжого повітря

Навіть нетривале перебування на свіжому повітрі сприяє більш активному перетравлюванню їжі і спалюванню жиру.

А так як сидячий спосіб життя сповільнює обмін речовин, візьміть за правило гуляти до або після обіду.

Джерело

Поділись


Новини партнерів