Названі продукти, які категорично не можна вживати з алкоголем

Деякі продукти, які ми звикли подавати як закуску до алкоголю, категорично заборонено з ним поєднувати. Вони заважають правильному засвоєнню алкогольних напоїв і подальшому виведенню токсинів з організму.

Шоколад
Шоколад у поєднанні зі спиртними напоями перевантажують підшлункову залозу, тому виникає різкий біль в животі або спазми. Часте таке вживання кофеїну з алкоголем може призвести до панкреатиту.

Кава
Ароматна кава для гостей після закінчення вечора може зіграти злий жарт. Розслаблена після алкоголю нервова система раптом отримує потужну стимуляцію. При цьому кава не нейтралізує алкоголь, як прийнято вважати, а лише погіршує самопочуття якщо не відразу, то на ранок точно.

Солона їжа
Сіль затримує воду в організмі, викликає відчуття спраги. Мало того що рідкий алкоголь міцно осідає в тілі, доза напоїв також збільшується через постійне бажання пити. Похмілля і сильна інтоксикація організму гарантовані.

Гострий соус
Гостра їжа разом з алкоголем може викликати опік слизової оболонки стравоходу і шлунка – з’явиться печія і важкість у шлунку. До того ж, гострого отруєння і сп’яніння у даному випадку не уникнути.

Цитрусові
Тарілка з цитрусовими, а також лимон з цукром – популярна закуска до алкоголю. Але цитрусові фрукти містять багато кислоти, яка сама по собі провокує проблеми з травленням. А

Баштанні
Подати кавуни і дині влітку з алкоголем – ідея, яка приходить в голову багатьом. Але баштанні плоди містять багато цукру, а тому погано засвоюються разом зі спиртовмісними продуктами. Глюкоза засвоюється в першу чергу і заважає виведенню токсинів розпаду спирту. Як підсумок – бродіння в шлунку і кишечнику.

Десерти з алкоголем
Вино з десертом – часте поєднання, яке насправді лише підсилює відчуття сп’яніння. Тим більше, для приготування солодощів часто використовується алкоголь не найвищої якості, що може спровокувати сильне отруєння. Виняток – солодощі з утримання молока або кисломолочних продуктів, які запобігають хімічній реакції в організмі, викликані алкоголем.

Свіжі помідори
Овочева тарілка на пікніку – стандарт. Але саме помідори бажано виключити з овочевої нарізки, так як в поєднанні з алкоголем він спровокує метеоризм і погіршення травлення. А ось томатний сік або консервовані помідори цілком підійдуть в якості закуски.

Мариновані огірки
На відміну від помідорів, мариновані огірки не підходять в якості закуски до алкоголю. Поєднання столового оцту зі спиртом викликає у організму найсильніший стрес. Замість огірків, їжте квашену капусту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів