Як очистити організм від токсинів: 4 натуральні засоби

З різних причин у вашому організмі можуть накопичуватися шкідливі речовини. На щастя, для того щоб очистити організм від токсинів, існують ефективні натуральні засоби. Так, трав’яні чаї допоможуть вивести всі накопичені відходи, які завдають серйозної шкоди вашому здоров’ю.

Трав’яні чаї, які допоможуть очистити організм від токсинів

Для того щоб очистити організм від токсинів природним чином, можна звернутися до продуктів з сечогінними та травними властивостями або, в разі їх відсутності, до лікарських рослин. Далі ви дізнаєтеся, про які продукти йдеться, а також які рослини підходять для того, щоб приготувати детокс-чай.

Курс лікування зазвичай становить 3 тижні. Варто особливо відзначити, що в такі лікувальні чаї не можна додавати цукор. Якщо ви не можете без солодкого, додайте будь-якої натуральний підсолоджувач – стевію або мед. Радимо пити дані чаї на сніданок, замість кави або звичайного чаю. Також вони добре підходять для завершення обіду або вечері.

Ці лікарські настої містять величезну кількість антиоксидантів. При цьому їх дуже просто готувати – просто залийте чайну ложку сушених трав склянкою окропу і дайте настоятися 5-10 хвилин.

Що очищає трав’яний чай з хвоща польового

Хвощ польовий – відомий природний діуретик. Для приготування настою його можна змішувати з м’ятою, солодкою, анісом і фенхелем. Пам’ятайте, що ці лікарські трави потрібно змішувати в рівних пропорціях. Лише в цьому випадку настій ефективно допоможе очистити легені від слизу. Крім того, він чудово впливає на роботу шлунково-кишкового тракту.

Що очищає чай з чебрецем

Цей трав’яний чай буде особливо корисний тим, хто страждає від проблем з травленням або підвищеної нервозності. Також ця лікарська рослина допомагає поліпшити роботу жовчного міхура і печінки. А ще чебрець є відмінним джерелом антиоксидантів.

Для приготування трав’яного чаю змішайте в рівних пропорціях чебрець, мелісу, липовий цвіт і дягель. Потім просто залийте трави окропом, накрийте і почекайте 5-10 хвилин. Напій готовий!

Детокс-чай з листя суниці

У деяких випадках токсини, які накопичуються в організмі, призводять до ряду проблем. Наприклад, надлишок сечової кислоти може викликати подагру або проблеми з суглобами. В цьому випадку чай з листя суниці – оптимальний варіант.

Для того щоб приготувати цей настій, змішайте в рівних пропорціях листя м’яти, журавлини, мати-й-мачухи і полуниці. У вас вийде напій, що володіє сечогінними і антиоксидантними властивостями. Пийте його раз в день.

Що очищає чай з бузини

Настій з листя бузини має сечогінні властивості. Тому його часто застосовують в детокс-процедурах. В цьому випадку пропонуємо вам доповнити дію бузини іншими лікарськими травами. Це додасть напою здатність заспокоювати нерви і покращувати травлення.

Візьміть в рівних пропорціях листя бузини, аніс, ромашку, шавлію і часник. Заваріть чай так само, як в попередніх рецептах. На відміну від очищувального настою з листя полуниці, його можна приймати до трьох разів на день.

Ми сподіваємося, що вам сподобаються ці корисні і смачні напої. Вони володіють сильним сечогінним ефектом і повні антиоксидантів. Не забудьте включити їх в свій щоденний раціон, але не перевищуйте рекомендовану тривалість курсу. Лікувальні чаї є частиною здорового способу життя. Проте вони ні в якому разі не повинні замінювати ліки, призначені лікарем.

Поділись


Новини партнерів