Вчені назвали метод, який прискорює схуднення в сім разів

Робота вчених з Університету Північної Кароліни представила докази того, що усвідомлення свого способу життя і харчування може стати приголомшливою силою в боротьбі з ожирінням.

Американські фахівці зробили висновок, що підвищення усвідомленості може призводити до зміни моделі поведінки, через яку була набрана зайва вага, а також мотивувати дотримуватися більш здорових звичок в харчуванні. Осмислення людьми шкоди, що завдається вживанням невідповідної їжі і переїданням, за їхніми словами, може бути більш дієвим способом схуднути, ніж інші.

Вчені запросили для експерименту 80 чоловік, яких поділили на групи: одна дотримувалася дієти, а інша займалася підвищенням свідомості і медитаціями. В результаті люди з другої групи втратили, в середньому, 1,9 кг, що в 7 разів перевершило середню втрату ваги в іншій групі – 270 грамів.

За словами експертів, усвідомлене харчування привчає жертв огрядності до вибору продуктів і таким харчовим ритуалам, які ефективно дозволяють домогтися скорочення кількості споживаних калорій. Також вони вважають, що усвідомлене харчування здатне допомагати в боротьбі з діабетом – вивченням даного аспекту дослідники мають намір зайнятися найближчим часом.

Джерело

Поділись


Новини партнерів