Як розвантажити і очистити організм за 3 дні

На 3 дні вам доведеться забути про м’ясо і молоко, харчуватися виключно натуральними овочами та фруктами.

 

Постійна втома, загальне нездужання, нездорова шкіра, неправильна робота ШКТ — це все може говорити про забруднення організму шлаками і токсинами. У будь-якому випадку важливо знати, як очистити організм від скупченого в ньому сміття.

Як очистити організм за 3 дні

Є маса варіантів розвантажувальних днів, які допоможуть позбутися від токсинів в організмі. Багато хто вважає, що очистити тіло можна за допомогою фруктових розвантажувальних днів. І в цьому велика помилка. По-перше, в них багато цукру, а для розвантажувального дня вам знадобиться не менше 1-1,5 кг фруктів або ягід. По-друге, їх доведеться їсти і на вечерю, а цього робити не можна через те, що фрукти, з’їдені після 14:00 можуть заграти в шлунку.

Як бачите, фруктові розвантажувальні дні для очищення організму не підходять.

Дієтологи рекомендують влаштовувати чищення на овочах або на варіанті 50:50, де половина продуктів — овочі, половина — фрукти (їх їсти потрібно до 14:00). До речі, це можуть бути як тушковані або приготовані на пару овочі, так і сирі. Використовуючи цю овочеву дієту на 3 дні для очищення організму, ви не тільки позбудетеся від сміття у своєму тілі, але і схуднете. Щонайменше на 2 кілограми. Велика частина ваги, яка зникне, буде зайвою рідиною, але це все одно добре. Обсяги зменшаться, а це відмінно.

На 3 дні вам доведеться забути про м’ясо і молоко, харчуватися виключно натуральними овочами та фруктами. І ніяких сухофруктів, соків, газованої води. Тільки натуральні овочі, фрукти, при бажанні можна додати органічні насіння чіа, насіння льону.

Зосередьтеся на овочах, їх повинно бути щонайменше 50% в раціоні на ці три дні. Будьте винахідливішими: овочі можна готувати не тільки у вигляді салатів, але і як смузі, супи, салати, готувати на пару і запікати в духовці. Ви також можете робити комбіновані смузі з овочів і фруктів.

Для ароматизації і додання смаку їжі не користуйтеся сіллю та іншими приправами. Натомість додавайте в їжу трави, лимонний сік.

Зразкове меню детокс-дієти на 3 дні

Щоранку починайте з очищаючого напою. Це може бути просто лимонна вода з медом або імбирний чай.

Лимонний напій: залийте сік чверті лимона гарячою водою і додайте чайну ложку меду.

Імбирний чай: залийте 1/4 чайної ложки нарізаного сирого імбиру гарячою водою, за бажанням можна додати часточку лимона, м’яту і чайну ложку меду.

  1. Сніданок: фруктовий салат. Зелений чай з імбиром.
  2. Другий сніданок: овочевий, фруктовий або комбінований смузі.
  3. Обід: суп з нутом, броколі і будь-якими іншими овочами. Овочі на пару або фруктовий салат.
  4. Вечеря: тушковані овочі. Імбирний чай.

Джерело

Поділись


Новини партнерів