Проблема схуднення: як щитовидна залоза може заважати процесу

Намагаєтеся схуднути , але всі спроби закінчуються невдало? Якщо вага «стоїть на місці», можливо причина в гіпотиреозі. Це поширена проблема зі щитовидною залозою.

Гіпотиреоз – це стан, при якому щитовидка виробляє менше гормонів, ніж потрібно. А ці гормони дуже важливі для організму: вони допомагають йому функціонувати і правильно розпоряджатися ресурсами, в тому числі регулювати метаболізм. Чим менше гормонів, тим повільніше травлення.

Але це не означає, що з гіпотиреозом не можна скинути вагу. Можна, але потрібно дотримуватись деяких правил.

1. Потрібен діагноз
Якщо ви помітили, що швидко втомлюєтеся, без видимих ​​причин набираєте вагу, стали чутливі ​​до холоду, у вас буває озноб, сходіть до ендокринолога і здайте призначені ним аналізи. Вам випишуть ліки, які відновлять нормальний рівень гормонів щитовидки. Відчуєте себе краще – і процес схуднення піде швидше. На жаль, набрані через хворобу кілограми не підуть самі по собі, але від них можна буде позбутися.

2. Займіться спортом
Гормони щитовидки впливають і на м’язи. При гіпотиреозі тренувати їх стає складніше. Бажано займатися силовими вправами 2-3 рази в тиждень і задіяти всі основні групи м’язів. Важливими є й кардіо вправи: біг, велосипед, плавання.

3. Їжте більше білка
Для м’язів важливий білок, він допомагає відчувати себе краще при гіпотиреозі. Рекомендована добова доза – 1,2-1,5 г білка на кілограм ваги. Не варто забувати і про інші корисні компоненти правильного харчування.

4. Перевіряйте вагу у лікаря
Це потрібно не тільки для того, щоб оцінити прогрес, але і для можливої ​​зміни дози прописаних ліків, якщо все йде не так, як очікувалося.

Джерело

Поділись


Новини партнерів