Вчені підтвердили небезпеку сну в приміщенні з дзеркалами

Британські вчені підтвердили інформацію про те, що сон в кімнаті з дзеркалами може негативно позначитися на здоров’ї. Ці предмети можуть вплинути як на якість, так і на виникнення проблем з психікою.

З давніх часів дзеркалам приписувалися містичні властивості з’єднувати паралельні світи. Цю інформацію сучасній науці поки не вдалося підтвердити, однак, вона впливає на людей, які вірять в нез’ясовні речі. Віра в потойбічні сили та інші ненаукові речі часто стає причиною додаткового стресу. Під час нічного відпочинку люди можуть прокидатися не до кінця, перебуваючи у стані, коли механізми логіки ще не включилися. У цей момент погляд може зачепитися за дзеркало, і уява здатна добудувати страхітливі картинки. Це негативно позначається на якості сну, сприяє виникненню тривожності, стресу, хронічної втоми.

Надмірно вразливі і емоційні люди можуть страждати з-за дзеркал більше, ніж володарі більш стійкого типу психіки. При тривалому контакті з об’єктом страху може розвинутися фобія, в даному випадку мова може йти про спектрофобію. Це вже серйозне психічне відхилення, яке вимагає втручання фахівця.

Джерело

Поділись


Новини партнерів