6 видів болю, який ні в якому разі не можна ігнорувати

Біль може проявлятися по різному, але є кілька його видів, при появі яких необхідно терміново приймати заходи та обов’язково звертатися до лікаря.

Гострий зубний біль

Будь-який зубний біль — наслідок пошкодження зубного нерва через руйнування зубної емалі. Якщо при перших же проявах болю ви не звернетесь до стоматолога, то бактерії з ротової порожнини швидко потраплять у нерв і тоді довгострокові візити до дантиста вам забезпечені. Тому вчасно перевіряйте ваші зубки та не бійтеся ходити до стоматолога — дантист подбає про вас.

Дискомфорт і здуття живота

Хто не відчував, що за тиждень до місячних, живіт наче надувається і стає більший, з’являються болі, здуття, втрата апетиту? Згідно з дослідженнями Фонду по боротьбі з раком саме ці ознаки і є першими симптомами раку яєчників. При періодичних повтореннях болів обов’язково зверніться до вашого гінеколога, який призначить УЗД і перевірить наявність пухлин. Не бійтеся, якщо діагноз підтвердиться: 90% жінок, у яких діагностували рак на ранній стадії, повертаються до повноцінного життя.

Біль у ногах з набряком

Часто подорожуєте на довгі відстані або проводите ваш робочий день за комп’ютером, відчуваючи при цьому гострий біль в ногах? Тоді бійтеся тромбозу глибоких вен: якщо тромб відірветься, він по венах може потрапити в легені та блокувати легеневі шляхи, перешкоджаючи припливу кисню. Не сподівайтеся, що біль пройде сам собою, швидше вирушайте на УЗД і комп’ютерну томографію.

Сильний головний біль

Ми не звертаємо уваги на біль в голові після вдалого дівич-вечора, затяжної депресії та перевтоми, якщо ці болі можна перенести, випивши пігулку цитрамону. Але гострий, різкий головний біль може сигналізувати про аневризм мозку. Така проблема властива тільки 5 % людей і велику частину часу не викликає ніякого дискомфорту — ви можете навіть не здогадуватися про це. Розрив аневризми протягом декількох хвилин може призвести до необоротного пошкодження мозку, і допомогти вам зможе тільки швидкий приїзд «швидкої допомоги».

Гострий біль у боці

Часто кольку в боці ми пов’язуємо з переїданням, але якщо біль схожий на сильний удар ріжучим предметом і супроводжується підвищеною температурою — це перші ознаки апендициту. Гострий біль у боці у жінок може свідчити про наявність кісти яєчника: як правило, ці заповнені рідиною мішечки нешкідливі та зникають самі по собі, якщо справа не дійде до розривів. В обох випадках необхідна екстрена медична допомога, адже запалений апендицит може лопнути, а запущена кіста призвести до видалення всього яєчника.

Періодичний біль у грудях

Іноді вас не покидає відчуття печії або відчуття, що на вас надітий щільно облягаючий корсет? Якщо ви не переборщили з перцем чилі і не носите корсети, то подібні болі можуть вказувати на серцевий напад. Відчувши сильний тиск у грудях, втому, біль у горлі або утруднене дихання, терміново звертайтеся до лікаря, щоб уникнути непоправних наслідків.

Пам’ятайте, ваше здоров’я — у ваших руках, і якщо ви не турбуєтесь про своє самопочуття заради себе, то займіться поправкою здоров’я заради своїх рідних і близьких, які хочуть бачити вас бадьорими та щасливими.

Джерело

Поділись


Новини партнерів