Як стоматологи обманюють людей?

Один лише похід до зубного лікаря зазвичай викликає у людей стрес. А коли ми бачимо суму в чеку набагато більшу очікуваної, бажання лікувати зуби і зовсім продає.

Однак, непередбачених витрат можна уникнути, якщо знати, як стоматологи обманюють нас.

Неіснуючі хвороби

Нерідко лікарі переконують пацієнтів, що їм потрібно пройти лікування від множинного карієсу і пародонтиту. “Карієсом” називають пігментну пляму на емалі, яку взагалі не потрібно лікувати. А за пародонтит, що вимагає дорогого лікування, видають зубний камінь, який можна видалити за допомогою одного сеансу ультразвукової чистки.

Непотрібні процедури

Часом стоматологи намагаються нав’язати нам непотрібні процедури і дорогі матеріали, в яких немає необхідності. Щоб не клюнути на це, ставте під сумнів всі слова лікаря, задавайте уточнюючі питання, а краще самостійно розберіться хоча б в азах стоматології. Як мінімум, для того, щоб розуміти, – для лікування пульпіту не потрібно робити 3D-томографію, а ставити брекети після відбілювання – безглузда витрата грошей.

Приписки і фальсифікація

Найнахабніші лікарі іноді і зовсім вписують в чек процедури, які не робили, і матеріали, які не використали. Наприклад, відомий випадок, коли стоматолог взяв з пацієнта гроші за чистку шести каналів зуба, хоча їх не буває більше чотирьох.

Джерело

Поділись


Новини партнерів