Зайва вага і малорухливість можуть обернутися смертельною нестачею вітаміну D

При зайвій вазі і малорухомості частіше зустрічається знижений рівень вітаміну D в організмі людей. Наявні дані пов’язують брак вітаміну з ризиком передчасної смерті.

Нове дослідження, проведене вченими з Трініті-коледжу в Дубліні, свідчить про те, які фактори можуть бути пов’язані зі зниженням рівня вітаміну D в організмі людини. Фахівці прийшли до висновку, що дефіцит цього вітаміну властивий як дуже літнім особам (старше 80 років), так і тим, хто веде малорухливий спосіб життя і страждає від наявності зайвої ваги. Висновок дослідників базується на даних спостережень за більш ніж 6 тис. англійців середнього і пенсійного віку.

Наука має відомості, що дозволяють вважати, що нестача вітаміну D здатна обернутися вельми драматичними наслідками для людини. Зокрема, брак цього вітаміну може чинити серйозний вплив на ризики передчасної смерті. Згідно зі статтею, опублікованою в журналі The American Journal of Public Health, аналіз 32 досліджень показав: люди, у яких вміст вітаміну в крові становить менше 9 нанограмм / мілілітр, піддаються подвоєному ризику ранньої смерті в порівнянні з людьми, у яких рівень вітаміну перевищує 50 нанограмм / мілілітр.

Крім того, ряд досліджень останніх років вказують на кореляції між нестачею вітаміну D і розвитком депресії, шизофренії, діабету і безпліддя.

Джерело

Поділись


Новини партнерів