Медики розповіли про дієту, яка допомагає позбутися від проблем зі шлунком

Медики розповіли про дієту, яка допоможе позбутися від ряду проблем з роботою шлунка і шлунково-кишкового тракту. Найбільш дієвим подібне харчування буде для тих, хто страждає від підвищеного газоутворення і відчуття тяжкості після їжі.

Група вчених з Мельбурнського університету розробила систему харчування FODMAP. Ця дієта була спеціально розроблена для тих, у кого є проблеми з порушенням балансу в роботі шлунково-кишкового тракту або синдром роздратованого кишечника.

Основою специфічного раціону харчування є тимчасове виключення з меню деяких вуглеводів, а потім поступове їх введення в їжу. Такий принцип допомагає пацієнтові і його дієтологу спільно розробити індивідуальний режим і склад дієти.

FODMAP проявила свою ефективність в 69% випадків, значно зменшивши або повністю прибравши прояви синдрому роздратованого кишечника. Дієта не є вегетаріанською і містить м’ясо і рибу. Разом зі збалансованою кількістю овочів, фруктів і бобових, створюється оптимальний харчовий баланс, який знижує газоутворення і покращує функціонування шлунково-кишкового тракту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів