Експерти назвали причини передчасного старіння

В образі життя багатьох сучасних людей чимало факторів, що підсилюють їх старіння щодо біологічного віку.

Своєю думкою про можливі причини передчасного старіння поділилася експерт з природного омолодження обличчя і тіла, гуру фейсфітнесу Ольга Малахова.

Стрес. За словами експерта, стрес сприяє розвитку внутрішніх запалень, які нерідко протікають приховано і призводять до хвороб, які шкодять молодості і позбавляють краси. Ольга Малахова відзначає, що стрес розвивається в вигляді відповідної реакції організму в умовах зловживання нездоровою їжею, недостатнього вживання чистої води, дефіциту вітамінів і мікроелементів, постійної м’язової напруги і психологічного негативізму.

Недостача сну. Хронічна відсутність повноцінного сну також сприяє передчасному старінню, стверджує Ольга Малахова. Брак сну не дозволяє організму повністю розслабитися в нічний час, який біологічно якраз повинен сприяти його перезавантаженню. Малахова пояснила, що «саме уві сні в тілі активно виробляються гормони молодості і краси: мелатонін і гормони росту». Експерт назвала основні установки для хорошого засипання: провітрювання кімнати, прогулянка на свіжому повітрі перед сном, відмова від гаджетів і телевізора за годину до того, як лягти в ліжко, відхід до сну в один і той же час, найкраще до півночі.

Малорухливий спосіб життя. Ще одна причина раннього старіння – втрата м’язового тонусу. Ольга Малахова переконана, що часте перебування в русі сприяє підтримці молодості. Вона констатувала, що рухова активність підсилює вироблення в мозку таких «гормонів радості» як ендорфін, серотонін і дофамін, важливих для підтримки краси і молодості тіла. При їх виробництві знижується рівень гормону стресу, який, як уже було сказано, негативно впливає на організм в плані старіння.

Нездоровий раціон. Черговим чинником передчасного старіння можуть також стати перекуси на ходу і захопленість продуктами високого ступеня переробки. Їх вживання призводить до проблем в шлунково-кишковому тракті, в той час як імунітет, а разом з ним і здатність зберігати молодість залежать саме від стану кишечника, додала експерт.

Шкідливі звички. Серед таких Ольга Малахова виділила схильність до мімічних масок на обличчі, що виникають, коли людина довго живе з однією емоцією. Наприклад, при депресивному стані виникає міміка, через яку особа починає виглядати старше.

Також, на думку експерта, до шкідливих звичок можна віднести манеру сутулитися, уникнення фізичного навантаження, неправильне положення тіла під час сну, постійне проведення часу в роботі з гаджетами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів