Американські дослідники з Університету Іллінойсу виявили дивовижні властивості одного популярного продукту. Це може стати справжньою революцією в схудненні.
Вчені виявили корисні компоненти в лушпинні какао-бобів. Раніше, його вважали марним побічним продуктом в шоколадному виробництві.
Виявилося, шкірки джерело екстрактів, здатних трансформувати білі жирові клітини в бурі. Цей процес дозволяє швидше спалювати калорії і худнути.
Більш того, фахівці прийшли до висновку, що фенольні сполуки, які знаходяться в лушпинні какао-бобів, знижують пов’язане з ожирінням хронічне запалення і несприйнятливість до інсуліну. Тому шкірки можна вважати ще й профілактичним засобом від діабету.
Примітно, що лушпиння використовується для виробництва низькосортного шоколаду.
Однак слід бути обережним, і перед першим використанням цього продукту, слід спочатку проконсультуватися з лікарями.