Стан нігтів може попередити про небезпечні хвороби

Вчені вважають, що за станом нігтів можна визначити наявність проблем зі здоров’ям у людини. Фахівці називають захисний шар пальців відмінним індикатором для відстеження стану організму.

Ще в давнину вважалося, що кожен ніготь говорить про стан певного органу. Представники сучасної медицини також дотримуються цієї думки. Зокрема, дослідники закликають звертати увагу на колір, структуру, форму, плями на нігтьовій пластині.

Якщо нігтьова пластина здорова, то вона повинна мати рожевий відтінок і гладку, злегка блискучу поверхню. Опуклі нігті свідчать про наявність проблем з печінкою або серцем. Аналогічні ознаки фіксуються при коліті, туберкульозі, гепатиті і ендокринних недугах.

Якщо верхня частина нігтів більш темна, ніж нижня, у людини не все в порядку з нирками. Коричневий відтінок свідчить про цукровий діабет, а білі плями говорять про нестачу цинку, заліза і кальцію. Якщо є проблеми з дихальною системою, то присутній синій відтінок. Жовтий колір говорить про збій в травному процесі і некоректній роботі печінки.

Джерело

Поділись


Новини партнерів