Простий і доступний продукт допоможе попередити рак: подробиці

Американські вчені знайшли спосіб, як побороти одну з найстрашніших хвороб у світі.

Дослідники з США поділилися зі світом сенсаційним відкриттям, повідомивши, що вживання двох і більше порцій йогурту раз в тиждень сприяє зниженню ризику розвитку у чоловіків аденом, що провокують рак кишечника.

В результаті дослідження група вчених з США з’ясувала, що чоловіки, що з’їдають щотижня дві і більше порції йогурту, знизили у себе ризик утворення аденоми на 19%. Для потенційно злоякісних пухлин, це зниження ризику підвищилося до 26%.

Але для чоловіків з зубчастої аденомою, що збільшує ризик розвитку колоректального раку, такої кореляції не виявили, втім, як і для жінок.

Варто зазначити, що дослідження проводилося протягом 26 років і в ньому взяли участь близько 33 тисяч чоловіків і 55 тисяч жінок. Добровольці кожні чотири роки представляли докладний звіт про спосіб життя і своє харчування, в тому про присутність в раціоні йогурту. Також учасники експерименту регулярно проходили ендоскопічне обстеження нижнього відділу кишечника. До слова, зв’язку між споживанням йогурту і розвитком аденом у жінок встановлено не було.

Джерело

Поділись


Новини партнерів