Кабачки прийнято вважати дієтичним продуктом, адже у них вкрай низька калорійність і при цьому цілий набір корисних мікроелементів. Але є підозри, що користь цього овоча в деякій мірі перебільшують.
Ми з’ясували, чим корисні кабачки і якої шкоди вони можуть завдати організму. У цій статті ми зважимо всі «за» і «проти».
Вживання цього продукту протипоказане при нирковій недостатності через надмірний вміст в них калію.
Слід виключити кабачки зі свого раціону, якщо у тебе є схильність до гастриту і виразкових хвороб. Втім, в цьому випадку, мається на увазі вживання свіжого овоча або його соку. Справа в тому, що в сирому вигляді цей продукт подразнює слизові оболонки.
Якщо у тебе є генетична схильність до алергії, краще утримайся від вживання цього овоча і перш, ніж готувати з ним рагу, обов’язково переконайся, що такої схильності немає і у твого чада. У дітей, на відміну від дорослих, алергічна реакція виникає практично моментально і має значно більші ускладнення.
КОРИСТЬ КАБАЧКІВ ДЛЯ ОРГАНІЗМУ
Сік з кабачка позитивно впливає на нервову систему, а відваром з квіток цієї рослини можна вилікувати деякі шкірні захворювання.
Це незамінний продукт для людей похилого віку. Кабачок сприяє поліпшенню функцій шлунка і кишечника, оновлює кров і допомагає боротися з розвитком атеросклерозу.
Оскільки в кабачках міститься велика кількість антиоксидантів, їх вживання значно знижує ризик розвитку онкології.
Однак треба розуміти, що користь приносять далеко не всі продукти, а тільки свіжі і натуральні.