7 головних плюсів вишень для нашого здоров’я

Вишні є одними з найбільш популярних ягід на території нашої країни. Приємно відзначити, що у них чимало корисних для нашого організму властивостей.

Безліч антиоксидантів. Вишні є потужним джерелом антиоксидантів і протизапальних компонентів. Ці речовини уповільнюють старіння і захищають від хронічних хвороб, включаючи серцево-судинні захворювання, діабет, пухлини, старече слабоумство і ожиріння.

Захищають від діабету. Протизапальний ефект вишень підтримує здоров’я організму, ці ягоди мають вкрай низький глікемічний індекс. А значить, вони не провокують спалахи цукру в крові, що робить їх чудовим профілактичним продуктом для захисту від діабету і важливим компонентом раціону діабетиків.

Здоровий сон. Вишні є одним з небагатьох харчових джерел гормону мелатоніну, що викликає сонливість. Дослідження показують, що в порівнянні з плацебо вишневий сік за дві години до відходу до сну збільшує тривалість цього сну на 1 годину 24 хвилини.

Захищають від артриту. Відразу кілька досліджень прийшли до висновку про те, що вживання вишень корисно при остеоартриті. Регулярне включення в раціон вишень або стовідсоткового вишневого соку полегшує суглобовий біль.

Знижують ризик подагри. Цей запальний різновид артриту викликається кристалізацією сечової кислоти в суглобах. В ході одного з досліджень пацієнти з подагрою, які вживали вишні протягом двох днів, на 35% знизили кількість хворобливих нападів.

Зменшують рівень холестерину. Дослідження показують, що вживання вишневого соку знижує загальні показники холестерину, включаючи і «поганий» його різновид – ліпопротеїди низької щільності. Зменшення холестерину всього на 1% знижує ризик хвороб серця на 2%.

Пригнічують біль після вправ. Це чудовий продукт для людей, які проходять через інтенсивні фізичні навантаження. Відомо, що після таких тренувань тіло, що називається, ломить, і вишня чудово зменшує рівень цього болю.

Джерело

Поділись


Новини партнерів