
Помідор – смачний і корисний овоч. Його додають в безліч страв, салатів, роблять з нього сік. Однак варто пам’ятати, що деяким людям варто утриматися від його вживання.
Алергія
Якщо ти алергік, то від помідорів також варто утриматися. У когось може початися реакція, через органічні кислоти, що містяться в продукті, а у когось – через хімікати, якими обробляють ягоди, щоб захистити їх від шкідників.
Хвороби жовчних шляхів
Помідори викликають сильний жовчогінний ефект, тому вживати їх варто з великою обережністю. Дієтологи все ж радять повністю відмовитися від цієї ягоди. Особливо небезпечні томати людям з каменями в жовчному міхурі або жовчних шляхах. Кілька шматочків помідора можуть спровокувати сильний напад.
Виразка або гастрит
Якщо у тебе підвищена кислотність, то відмовся від солоних і маринованих помідорів. Та й свіжими краще не захоплюватися, так як це може спровокувати загострення захворювання. Якщо воно почалося, то повністю виключи помідори зі свого меню.
Хвороби нирок
У помідорах міститься щавлева кислота, яка негативно впливає на водно-сольовий баланс організму. Варені і консервовані томати можуть спровокувати утворення каменів в нирках. Тому не захоплюйся томатами, краще з’їж огірок.
Проблеми з суглобами
І знову вся справа в щавлевій кислоті. Якщо її концентрація в організмі перевищена, то можуть виникнути сильні болі. Тому віддайте перевагу кільком помідорам чері.