Кращі засоби для зміцнення і очищення судин

Кровоносні судини не даремно називають «магістралями життя». Вони зв’язують воєдино всі клітини організму, забезпечуючи газообмін і постачання поживних речовин в тканини. Саме вони несуть життя кожній клітині. Різні типи кровоносних судин забезпечують постійність внутрішнього середовища організму. Серцево-судинна система являє собою складний і досконалий живий механізм, здатний до самовідновлення і самовідтворення. Проте вона потребує постійної турботи і в умовах сучасної несприятливої екологічної обстановки вимагає підвищеної уваги.

Напевно ви чули про те, що захворювання серця і судин в наш час значно «помолодшали»: ними страждає велика частина дорослого населення планети. Погана робота кровоносних судин в будь-якому органі призводить до недостатнього кровопостачання цієї ділянки тіла. В результаті може виникнути застій всіх життєвих процесів, що може бути причиною виникнення багатьох серйозних хвороб.

Коли потрібно починати піклуватися про свої судини? Чим раніше, тим краще! Не слід забувати, що різні порушення в роботі серцево-судинної системи починаються ще до тридцяти років, причому ви можете навіть не підозрювати про те, що ваше нездужання якось пов’язане з судинами.

Зверніть увагу на своє самопочуття. Запитайте: чи тільки звичайна втома заважає вам насолоджуватися життям, вибиваючи вас часом з колії на кілька годин, а то й днів? Розібратися в цьому вам допоможе приведений нижче список симптомів, що вказують на збої в роботі серцево-судинної системи:

  • У вас часто бувають головні болі і запаморочення.
  • Ви швидко втомлюєтеся, часто відчуваєте загальну слабкість, нездужання без видимих ​​причин.
  • Ваше самопочуття погіршується при змінах погоди.
  • У вас часто «дзвенить» в вухах.
  • Періодично в очах темніє і рябить, перед очима стрибають «мушки».
  • Ви погано спите.
  • У вас трапляються напади серцебиття.
  • Виникає задишка навіть при мінімальному фізичному навантаженні.
  • Ви відчуваєте відчуття важкості і тиску в області серця.
  • Протягом дня у вас виникає відчуття сонливості, млявості, навіть якщо ви вночі добре виспалися.
  • Часто холонуть руки і ноги.
  • Іноді з’являються оніміння і поколювання в пальцях рук і ніг.
  • Вечорами ниють і болять ноги. В ногах з’являється відчуття тяжкості, особливо якщо довелося багато ходити або стояти.
  • У вас бувають судоми кінцівок.

Якщо ви виявили у себе хоча б кілька з цих симптомів – настав час вживати заходів з оздоровлення вашого організму.

Методи очищення судин

Очищення судин позитивно діє на організм, вимиваючи з судин бляшки, роблячи їх еластичними і гнучкими. В результаті значно зменшуються прояви атеросклерозу, знижується ймовірність інфаркту, інсульту, зникають головні болі. Використовуючи перераховані нижче методи, можна поліпшити зір, слух, впоратися з варикозним розширенням вен на ногах.

Народна медицина пропонує такі методи очищення судин.

Взяти по 100 г звіробою, ромашки, безсмертника і березових бруньок ( трави беруться в висушеному та подрібненому вигляді). Увечері 1 ст. ложку суміші залити 0,5 л окропу і настояти 20 хвилин. Процідити через тканину (але не марлю) і віджати. У склянці цього настою розчинити 1 ч. л. меду і перед сном випити, після чого не їсти і не пити. Вранці рідину підігріти на пару, розчинити в ній 1 ч. л. меду і випити за 15-20 хвилин до сніданку. Так слід робити щодня, поки не закінчиться суміш (зберігати її треба в щільно закритій банці). Курс очищення повторюють через 5 років.

В результаті лікування різко поліпшується обмін речовин, судини очищаються від жирових і вапняних відкладень і стають еластичними, що попереджає склероз, інфаркт, гіпертонію. Проходить шум в голові, запаморочення, відновлюється зір.

Взяти по 15 г кореня валеріани і листя меліси, 50 г трави деревію; 2 ч. л. збору залити 1 склянкою води і настояти в холодному місці 3 години, потім зварити, остудити і процідити. Випивати в кілька прийомів за день. Повний курс очищення – 3 тижні.

Софора японська очищає судини від органічних відкладень. Взяти 50 г плодів або квіток, настоювати 30 днів в 500 мл горілки. Процідити. Пити по 1 ч. л. 3 рази на день. Дещо слабше діє настій софори: 1 ст. ложку квіток залити 1 склянкою окропу, настоювати 1 годину, процідити. Приймати по 1/3 склянки 3 рази на день. Курс очищення – 3-4 місяці.

Омела біла прибирає з судин неорганічні відкладення. Траву омели розмолоти до борошна, 1 ч. л. залити 1 склянкою окропу в термосі і залишити на ніч. Пити по 2 ст. ложки 2 рази на день. Курс очищення – 3-4 місяці.

Наступний метод очищення не тільки допомагає судинам, але зміцнює, очищає і оздоровлює серце. Розрахований він на 2 тижні. На кожен день вам знадобиться 3 лимони і 1 л молока. Вранці натщесерце випити 1/3 літра молока, а потім сік одного лимона. Те ж саме повторити в полудень, а потім – перед сном. Під час очищення бажано харчуватися тільки рослинною їжею.

Взяти 2 лимона і 2 апельсина, розрізати їх на частини, вийняти насіння і пропустити через м’ясорубку. Отриману суміш перемішати з 2 ст. ложками меду. Витримати в скляній банці добу при кімнатній температурі, потім поставити в холодильник. У день вживати по 2-3 ч. л. суміші за 30 хвилин до їжі. Курс лікування – 1 місяць, потім зробити 2 -тижневу перерву.

Змішати 1 склянку насіння кропу з 2 ст. л. меленого валеріанового кореня і 2 склянками натурального меду. Цю суміш помістити в термос і залити окропом так, щоб загальний обсяг настою дорівнював 2 літрам. Настоювати добу, потім поставити в холодильник. Приймати по 1 ст. ложці 3 рази на день за 30 хвилин до їжі, поки весь настій не скінчиться.

Очищення судин синім йодом. Ця процедура очищає судини, покращує їх еластичність, знімає спазми. Вона є хорошим засобом від інсульту, допомагає при післяінсультних станах і при паралічі, зміцнює імунну систему. Синій йод знижує вміст холестерину і цукру в крові.

Рецепт приготування синього йоду: в 50 мл теплої води розвести 1 ч. л. з верхом картопляного крохмалю, розмішати, додати стільки ж цукру і кілька кристалів (на кінчику ножа) лимонної кислоти. В цей час закип’ятити 150 мл води і в окріп влити отриманий розчин крохмалю. Після охолодження отриманої суміші влити в неї 1 ч. л. 5% -ної настоянки йоду.

Приймати по 4-6 ч. л. після їжі 1 раз на день протягом 5 днів з такою ж перервою або через день (при алергії приймати натщесерце 2 таблетки активованого вугілля).

Цей препарат можна зберігати в закритій посудині при кімнатній температурі протягом декількох місяців. Можна готувати синій йод без цукру і лимонної кислоти, але термін його зберігання знижується до 10 днів.

Увага! Надмірне вживання йоду шкідливе для здоров’я. Прийом цього препарату слід припинити в наступних випадках: при збільшенні кількості слизу в носі, початку застудного захворювання, кропивниці.

Рецепти для зміцнення судин

Щодня вживати сік 1 лимона (тільки при нормальній або зниженій кислотності шлункового соку!).

Цедру лимона натерти на тертці або перемолоти в порошок. Змішавши з медом, вживати протягом дня, як варення з чаєм з листя шипшини, малини, чорної смородини.

Змішати 1 ч. л. меду, сік 1/2 лимона, 3/4 склянки кип’яченої води. Пити 1 раз в день на ніч.

Розрізати на частини 2 лимона і 2 апельсина, видалити з них кісточки, пропустити через м’ясорубку. Масу змішати з 2 ст. ложками меду. Витримати в скляному або фарфоровому посуді одну добу при кімнатній температурі, потім поставити в холодильник. Приймати по 2-3 ч. л. в день перед їжею або з чаєм.

Взяти по 350 г вершкового масла, свинячого сала, меду, цукру, 3 склянки вершків, 8 жовтків і 100 г какао. Все змішати, злегка збиваючи, попередньо злегка підігрівши масло і жир разом. Потім закип’ятити до отримання консистенції рідкого тіста. Остудити і приймати 3 рази на день по 1 ст. ложці. Суміш можна зберігати в холодильнику. Це ефективний засіб для запобігання і лікування захворювань судин головного мозку.

Рецепти на основі часнику

Як відомо, в часнику, вірніше, в часниковому соку містяться такі мікроелементи, як алюміній, селен і германій. Саме вони роблять стінки судин еластичними, зміцнюючи їх і відновлюючи тонус. Часник допомагає розщеплювати або розчиняти білок фібрин, з якого утворюються кров’яні згустки, тим самим сприяючи очищенню судин.

Крім того, часник позитивно впливає на обмін холестерину в печінці, чим перешкоджає розвитку атеросклерозу і сприяє розсмоктуванню атеросклеротичних бляшок. Способів використання часнику в народній медицині дуже багато. Наведемо тут лише найпростіші з них.

З’їдати по 2-3 зубчики часнику щодня. Щоб відбити запах часнику, можна пожувати петрушку або скибочку лимона.

Перемішати 2 зубчики часнику, подрібнені ядра 10 волоських горіхів, 1 ст. ложку рослинної олії (нерафінованої). Отриману масу намазувати на хліб і їсти.

Провернути через м’ясорубку 1 головку очищеного часнику і 1 лимон, залити 600 мл кип’яченої охолодженої води. Настоювати 2-3 дня. Процідити і пити щоранку по 50 мл за 15 хвилин до їжі. Перед вживанням збовтувати.

Часникова олія корисна для профілактики склерозу і є ефективним судино-розширювальним засобом. Вона знімає спазми судин головного мозку, серцеві спазми, позбавляє від задишки. Для приготування олії потрібно головку часнику середніх розмірів очистити, потовкти в кашку, потім в скляній банці залити склянкою нерафінованої соняшникової олії. На наступний день столову ложку отриманої олії змішати зі столовою ложкою свіжовичавленого лимонного соку (разова доза). Приймати цю суміш 3 рази на день за 30 хвилин до їжі протягом 1 місяця. Потім зробити перерву на місяць, після чого повторити курс лікування.

Тибетський метод очищення і зміцнення судин

Дрібно нарізати 350 г добірного очищеного часнику, і подрібнити в глиняній, скляній або дерев’яній посуді. Каші дати відстоятися в темному місці. Потім взяти близько 200 г рідкої її частини і залити 200 г чистого медичного спирту (в крайньому випадку можна використовувати горілку).

Суміш щільно закрити і поставити в темне прохолодне місце (бажано не в холодильник). Через 10 днів масу віджати через щільну лляну тканину. Отриману рідину поставити в прохолодне темне місце на 2 дні, після чого засіб можна вживати.

Настій часнику слід пити краплями по наведеній нижче схемі за півгодини до їжі. Запивати молоком або водою.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Перед застосуванням препаратів проконсультуйтеся з лікарем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів